spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
    AcasăNationalRezultate recensământ: România are 19 milioane de locuitori, cu un milion mai...

    Rezultate recensământ: România are 19 milioane de locuitori, cu un milion mai puțin față de 2011

    Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

    Aproximativ 19 milioane este populația aflată pe teritoriul României, potrivit datelor recensământului care s-a încheiat la finalul lunii iulie 2022, a anunțat președintele Institutului Național de Statistică (INS) într-o emisiune la Realitatea TV. La recensământul din 2011, populația stabilă a țării era de 20,12 milioane, cu un milion mai mult decât în prezent, anunță Digi24.

    Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS) a prezentat joi, pentru sursa citată, câteva date rezultate din recensământul general al populației.

    „Aproximativ 19 milioane e populația aflată pe teritoriul României. Sunt pesimist în ce privește evoluția demografică. În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore la pensii și pe piața muncii. Nu mai e piramida vârstelor, e o bază mică”, a precizat Andrei.

    În afara țării sunt circa 4 milioane de români, a spus oficialul, citând un raport ONU.

    „Am observat o tendință: orașele reședință de județ își reduc populația și crește populația din localitățile limitrofe”, a spus Tudorel Andrei la Realitatea TV. „600.000 de locuințe secundare nu sunt ocupate. Căutăm explicații, cum se poate întâmpla așa ceva”, a precizat acesta.

    El a mai spus că 95% din populația estimată a țării a completat chestionarele de recensământ. „Mai puțin de 5% nu au oferit informațiile. Aproape 47% din populație a completat chestionarele online, noi aveam 35% ca țintă”, a adăugat Tudorel Andrei.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: