România are 6 pacienți care au fost testați pozitiv pentru coronavirusul Covid-19

0
49

Al șaselea caz de coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba despre o persoană de 71 de ani, din Suceava, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Pacientul s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase, cu febră și frisoane, și rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. El a fost transferat la Clinica de Boli Infecțioase din Iași.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a spus că bărbatul are și alte probleme de sănătate.

El a precizat că va fi făcută o anchetă epidemiologică și că pasagerii din autocarul cu care s-a întors bărbatul de 71 de ani vor fi plasați fie în carantină, fie în izolare.

Tot astăzi a fost diagnosticat și un tânăr care a intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani din Timișoara, diagnosticat ieri cu coronavirus.

Tânărul, în vârstă de 16 ani, este nepotul pacientului, potrivit Grupului de comunicare strategică. El era deja izolat la domiciliu, pentru că era un contact al pacientului deja confirmat.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Pacientul de 47 de ani, diagnosticat ieri, a fost testat din nou astăzi, iar testul a ieșit negativ.  Bărbatul nu avea niciun simptom ieri, când testul său a fost pozitiv.

În România au fost confirmate în total 5 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Primul pacient depistat în Gorj, ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat în 3 martie.

La nivel național sunt în carantină instituționalizată 35 de persoane pentru care se efectuează verificări. Alte 10094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here