România, devine a doua ţară din Uniunea Europeană, după Franţa, care îşi lansează propriul satelit

0
339

Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) va lansa, în vară, primul satelit românesc, cu o rachetă proiectată și construită integral în România.

În iunie 2021, ARCA va lansa EcoRocket, racheta proiectată şi fabricată integral în România, care va plasa pe orbită primul satelit românesc. Conform „Lansăm România”, ţara noastră va deveni a 11-a țară din lume care şi-a lansat propriul satelit orbital şi a doua din Uniunea Europeană, după Franța.

EcoRocket se va lansa de sub mare printr-o procedură în premieră. Astfel se va obţine o flexibilitate excepțională prin posibilitatea de lansare de pe orice mare său ocean, fără a exista dependență de o rampă de lansare fixă.

Până în prezent, ARCA, asociație  fondată în 1999 de inginerul român Dumitru Popescu şi alți pasionați de aeronautică, a lansat două rachete stratosferice, patru baloane stratosferice la scară largă, inclusiv un balon de tip cluster și a primit două contracte guvernamentale cu Guvernul român și un contract cu Agenția Spațială Europeană. Actualmente se ocupă de construirea EcoRocket – o rachetă semi-reutilizabilă, alimentată cu abur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here