spot_img
5.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNationalȚi-e poftă de ciocolată? Iată care sunt motivele!

    Ți-e poftă de ciocolată? Iată care sunt motivele!

    Ciocolata e unul dintre dulciurile preferate ale copiilor și adulților. Însă, uneori, te confrunți cu o dorință neobișnuită de a o consuma. Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care ți s-a făcut brusc poftă de ciocolată? Iată care ar putea fi motivele:

    1. Depresia

    Știai că unul dintre primele semne ale depresiei este mâncatul compulsiv și, mai ales, consumul excesiv de dulciuri? Atunci când trecem prin depresie avem tendința de a consuma alimente bogate în zaharuri, deoarece acestea stimulează secreția de endorfine, adică a hormonului fericirii. Mâncatul pe bază emoțională ascunde neîmpliniri personale sau în plan profesional.

    2. Oboseala

    Oboseala cere organismului nostrum să îi oferim surse suplimentare de energie – adică excitanți. Cel mai des consumați excitanți sunt cafeaua și ciocolata. O pătrățică de ciocolată conține suficiente calorii încât să ne dea impresia de falsă energie. Însă această energie va scădea la fel de rapid și pofta de dulce va reveni.

    3. Stresul

    Stresul reprezintă reacția organismului nostru la factorii perturbatori ai vieții de zi cu zi. Agitația din jur, serviciul solicitant, examene care urmează să aibă loc în viitorul imediat sunt factori cauzatori ai stresului. În momentele de stres, creierul nostru caută cele mai rapide modalități de a ne calma, iar cea mai simplă și la îndemână este mâncatul ciocolatei. Așa cum am spus și mai devreme, acest dulce stimulează secreția de endorfine, care sunt responsabile de fericirea noastră. Chiar dacă nu rezolvăm problema, cel puțin reușim să ne calmăm pentru moment și să reducem presiunea cauzată de stres.

    4. Carențe în organism

    Pofta de ciocolată poate indica deficiențe de magneziu, afirmă specialiștii. Ciocolata conține pe lângă magneziu și fier, cupru, potasiu. Magneziul este responsabil cu regalarea secreției de insulină, a contracției musculare și a tensiunii arteriale. În plus, orotatul de magneziu scade nivelul colesterolului, în timp ce crește elasticitatea arterelor, scăzând tensiunea arterială.

    În concluzie, orice poftă, inclusiv cea de dulce și de ciocolată, nu face decât să ne atragă atenția că organismului nostru îi lipsește ceva. Aici ne referim la vitamine și minerale esențiale, sau chiar stări de bine, nevoia de relaxare ori suntem atenționați că am depășit nivelul de oboseală căruia organismul îi poate face față.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: