Top 3 activități pe care să le faci alături de copilul tău. Cum să îi dai încredere în propriile forțe

0
138
Sursa foto: Pexels.com

Copilul tău este centrul Universului tău, este comoara ta cea mai de preț. Încă din primele clipe de viață, încă din momentul în care ai aflat că un mic ghem de celule va deveni puiul tău de om, încă de atunci, dragostea pentru el este nemărginită, nu se poate măsura în cuvinte. Cum să fii mereu lângă el? Cum îl poți ajuta? Este bine să fie independent de la o vârsta fragedă? Ce se întâmplă dacă are nevoie de tine și tu nu știi ce să faci? Cum poți să fii un părinte mai bun?

Toate aceste întrebări, dar și multe altele, ți le vei pune mereu, însă niciodată nu vei găsi un răspuns exact, parentingul nefiind o știință exactă. Însă, cu ajutorul materialului următor, poți găsi câteva idei de activități pe care să le faci alături de piticul tău, care vă vor apropia, dar îl vor face pe cel mic să capete mai multă încredere în el.

Iată câteva idei de activități care îți vor ajuta copilul să devină mai încrezător în propriile forțe
Mersul pe bicicletă. Chiar dacă temperaturile sunt destul de scăzute în perioada sezonului rece, atât timp cât copilul este îmbrăcat adecvat, nu este nicio problemă să petreci timp de calitate în aer liber. Una dintre activitățile preferate de către cei mici este mersul pe bicicletă, iar dacă tu ești alături de el în aceste momente, vă veți aminti și peste zeci de ani aceste lucruri. Așadar, ajută-ți copilul să descopere mersul pe bicicletă și vei reuși să creezi momente unice, pe care cel mic le va povesti peste ani prietenilor sau, de ce nu, propriilor copii.

Iar dacă îți dorești să faci asta și nu ai deja o bicicletă achiziționată, poți vedea o gamă variată de biciclete pentru cei mici de la Babyneeds.ro, locul perfect pentru a găsi exact ceea ce ai nevoie!

Plimbările în natură. Copiii se bucură cel mai mult atunci când au timp să se bucure de aer curat, de natură, vremea nu li se va părea potrivnică, fie că este vorba de zăpadă, frig sau ceață. Astfel, dacă îți dorești să își faci micuțul fericit, plănuiește o excursie la munte sau măcar într-o pădure sau într-un parc din apropierea casei. Nimic nu se va compara cu bucuria contagioasă a copilului atunci când îl vei putea lăsa să alerge în voie printre copaci, să asculte vântul sau cântecul păsărelelor, iar independența pe care o va căpăta în timp este absolut fabuloasă!

Jocurile distractive. Chiar dacă ești obosit/ă după o zi lungă la job, atunci când copilul tău te roagă să te joci cu el, nu mai contează nimic altceva. Pentru a-i dezvolta memoria, motricitatea fină sau inteligența, poți apela la tot felul de jocuri distractive, fie că e vorba de unele matematice sau unele în care trebuie să coloreze sau să așeze diferite lucruri. Ori pur și simplu vă tăvăliți pe jos, râdeți și îmbrățișați, vă veți distra de minune!

Nu îți mai rămâne decât să plănuiești următoarea ieșire în aer liber sau să te bucuri de timpul petrecut alături de cel mic exact așa cum vă doriți. Nimic nu contează mai mult decât o îmbrățișare, un cuvânt blând, un film văzut împreună, orice vă face să vă simțiți bine și să creați amintiri unice, pe care să le povestiți peste ani cu zâmbetul pe buze.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here