Acasa / National / TVA de 5% începând cu 1 noiembrie

TVA de 5% începând cu 1 noiembrie

Turismul va beneficia de cea mai redusă cotă de TVA dintre toate sectoarele economiei, respectiv 5% atât pentru cazare, cât și pentru serviciile de restaurant, ca și pentru închirierea terenurilor amenajate pentru camping, facilitate care va fi aplicată de la 1 noiembrie, scrie profit.ro.

Decizia a fost semnată astăzi de Guvern. În prezent, TVA la cazare este de 9%. Potrivit actului normativ aprobat de Guvern, începând cu data de 1 noiembrie 2018, va fi extinsă aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru următoarele operațiuni:

– cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping;
– serviciile de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea
– dreptul de utilizare a facilităților sportive, în scopul practicării sportului și educației fizice, altele decât cele scutite deja
– serviciile constând în permiterea accesului în parcuri de distracții și în parcuri recreative.

În prezent, TVA pentru cazare, restaurant și catering este de 9%, iar pentru seviciile destinate accesului în parcuri de distracții și recreative și dreptul de utilizare a facilităților sportive este de 19%.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*