26 C
Târgu Jiu
marți, iulie 7, 2020
Acasă National Vouchere de vacanţă, modificări importante

Vouchere de vacanţă, modificări importante

Voucherele de vacanţă se vor emite doar în format electronic. Măsura a fost publicată în Monitorul oficial şi a intrat deja în vigoarea. 

Din cauza pandemiei de coronavirus, voucherele de vacanță emise în 2019, au fost prelungite până în mai 2021. Aceasta nu a fost singura măsură pe care autorităţile au luat-o. Începând cu 1 iunie 2020, voucherele de vacanţă se vor emite doar în format electronic, din cauza restricțiilor şi a riscurilor asupra sănătății românilor. Măsura a intrat deja în vigoare după ce a fost publicată în Monitorul Oficial.

Până în acest an, voucherele au fost acordate pe suport de hârtie, cât și în format electronic, dar s-a renunțat la prima variantă.

„Am încredere că vom trece peste această criză și vom susține repornirea turismului intern. Trebuie să rezolvăm situația cauzată și vom reveni la o viață normală în cel mai scurt timp”, a explicat ministrul Economiei Virgil Popescu motivul prelungirii valabilității tichetelor de vacanță.

Cine beneficiază de voucherele de vacanță

De voucherele de vacanţă beneficiază bugetarii, dar şi angajaţii din mediul privat, pentru acoperirea unor cheltuieli în turismul din România. De altfel, beneficiari ai tichetelor de vacanță sunt și cei care le-au primit anul trecut, până în decembrie 2019. Astfel le pot folosi până în 2021.

Voucherele acordate angajaților sunt la valoarea din 2019, adică fiecare om din personalul public sau privat va primi 1.450 de lei pentru concediile pe care le petrec în România.

Perioada de valabilitate a tichetelor a fost prelungită pentru că mulți beneficiari nu au mai putut merge în concedii în România, după ce au fost instituite Starea de Urgență, timp de două luni, urmată de Starea de Alertă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

BREAKING NEWS! Cristinel Rujan a demisionat din funcția de prefect

Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, a anunțat în direct la Radio Impact, în emisiunea ”Gorjul la Raport”, că demisionază din funcție ca urmare a...

Femeie de etnie romă diagnosticată cu COVID-19, decedată în spitalul din Târgu Cărbunești

O femeie de etnie romă din cartierul Obreja, din municipiul Târgu Jiu, diagnosticată cu COVID-19, a decedat, luni seara, în Spitalul de Urgență Târgu...

Vezi în ce partid s-a în scris Adrian Tudor!

Fostul viceprimar PSD Adrian Tudor nu renunță la politică. Alesul s-a înscris în Partidul Verde al cărui lider este actorul Florin Călinescu. Tudor va...

Spitalele din Gorj sunt pline cu pacienți cu COVID-19. În spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun pat liber

În cele două spitale din Gorj în care sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus numărul celor care sunt internați a ajuns la cel...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini