12.5 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 6, 2022
AcasăNationalZiua Marinei Române, sărbătorită la Constanţa

Ziua Marinei Române, sărbătorită la Constanţa

Municipiul Constanța este centrul de greutate al manifestărilor dedicate zilei marinarilor români, care se desfășoră luni, 15 august, în portul militar și în Portul Tomis, anunță radioconstanta.ro.

Manifestările din portul militar Constanța au debutat la ora 10.00, cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului și marelui pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Național al României și tragerea a 21 de salve de tun. Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la manifestări. După oficierea serviciului religios și cuvântul de bun venit al șefului Statului Major al Forțelor Navale, au urmat alocuțiunile persoanelor oficiale, vizitarea navei-școală „Mircea” și consemnarea momentului în Cartea de Onoare a renumitului velier.

În Portul Tomis, activitățile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, au loc în intervalele orare 10.00-13.00 și 17.00-20.00 și cuprind expoziții de tehnică militară, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, ateliere interactive de noduri marinărești, face-painting și foto-corner, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships. Totodată, Asociația Tradiția Militară prezintă ținute militare de epocă, iar Agenția „Loski” prezintă colecția vestimentară „Cruise”, cu tematică marină, inspirată din uniformele marinarilor.

Activitățile vor fi complexe, Zeul Neptun urmând să apară și să „guverneze” ziua, care se va încheia târziu în noapte, cu focuri de artificii.

CEO își face strategie de asigurare a cărbunelui

0
Complexul Energetic Oltenia își face strategie pentru asigurare a cărbunelui pentru perioada sezonului rece și...

Constanța: Salvați din ambulanță

0
Patru persoane au fost rănite după ce ambulanţa în care se aflau s-a răsturnat, în...

Simona Halep nu mai joacă în 2022: „Sezonul meu este încheiat”

0
Simona Halep nu va mai juca tenis în 2022. Tenismena noastră, supusă recent unei intervenții...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!