21 de cazuri de rujeolă, depistate în Oltenia

0
17

Săptămâna trecută, în România au fost confirmate 935 de cazuri de rujeolă, cu 149 de cazuri mai mult față de ultima raportare, arată ultimele date făcute publice de Ministerul Sănătății.

În Oltenia au fost depistate 21 de cazuri. Cele mai multe au apărut în Dolj, 15. Nici județul Olt nu este ferit, aici au fost înregistrate patru cazuri, iar în județele Vâlcea și Mehedinți a fost depistat câte un caz. La nivel național, în acest moment sunt raportate șase decese prin rujeolă. „Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută. În contextul epidemiologic actual, s-a recomandat intensificarea acțiunilor de vaccinare cu ROR a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinți. Până la această dată, au fost recuperați la vaccinare 3.049 de copii cu vârste între 1-15 ani“, a arătat Ministerul Sănătății.

Contrar re­­­comandărilor Organizației Mondiale a Sănătății de a a­sigura o acoperire vaccinală de 95%, în România doar 75% dintre copii au primit vaccinul contra rujeolei-oreionului-rubeolei (ROR) în ultimii ani. Apariția a tot mai multe cazuri de rujeolă în România este una dintre consecințele lipsei vaccinării. În țară și în Oltenia există suficiente doze de vaccin ROR pentru toți copiii care au nevoie de imunizare. Ministerul Sănătății face apel către părinți să respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor și să se adreseze medicilor de familie pentru imunizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here