Acasa / News Alert / 27 de brazi de Crăciun confiscați în urma unei razii

27 de brazi de Crăciun confiscați în urma unei razii

Polițiștii din Novaci au organizat, ieri, o razie, pentru combaterea tăierii, furtului, transportului și comercializării pomilor de Crăciun.

Cu această ocazie, poliţiştii au depistat un bărbat, de 42 de ani, din comuna Baia de Fier, în timp ce oferea spre vânzare, pe raza localităţii Baia de Fier, 15 brazi de Crăciun.

Oamenii legii au constatat că bărbatul nu deține documente legale de proveniență a pomilor de Crăciun, declarând că ar fi tăiat brazii din fondul forestier, din punctul „Băița”, de pe Valea Galbenului.

Polițiștii au ridicat în vederea confiscării cei 15 brazi, în valoare de 22.000 lei, pe care i-au lăsat în custodia Ocolului Silvic Polovragi.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos.

De asemenea, polițiști din Târgu Jiu au depistat un bărbat, de 29 ani, din comuna Lupșea, județul Alba, administrator al unei societăți comerciale, care oferea spre comercializare brazi de Crăciun, pentru care nu deținea documente de proveniență. Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii 171/2010 și confiscării a 12 brazi, în valoare de 600 lei.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*