6.9 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 12, 2021
AcasăHeadlinesActivitatea Parcului Industrial de la Sadu, oprită pentru două săptămâni din...

Activitatea Parcului Industrial de la Sadu, oprită pentru două săptămâni din cauza unui fulger

Parcul Industrial Bumbeşti-JiuCei opt investitori de pe platforma Parcului Industrial Gorj, de la Bumbești Jiu,  au avut activitatea suspendată pentru aproape două săptămâni, din cauza unei probleme la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Este vorba despre o avarie puternică provocată de un fulger chiar în noaptea de Revelion. Pentru remedierea problemei a fost nevoie de aproape două săptămâni, timp în care s-a lucrat intens la rețelele electrice. În această perioadă nu a fost posibilă reluarea activităților economice, până după remedierea avariei.

Stația electrică de la Parcul Industrial Gorj are o vechime de peste 50 de ani. Consiliul Județean Gorj, în calitate de unic acționar al acestui obiectiv, a semnat, la finalul anului 2020, un contract de modernizare al rețelei de electrice al Parcului de la Bumbești Jiu, în valoare de 12 miliarde de lei vechi.

”La sfârșitul anului 2020, Consiliul Județean Gorj  a semnat contractul de reabilitare a rețelei electrice, de furnizare și distribuție în perimetrul Parcului. Parcul Industrial este alimentat printr-o stație electrică pe tehnologia anilor ”80, care aparține de Unitatea Mecanică Sadu. Deja nu mai face față la solicitările agenților economici. Astăzi, (21.01.2021, -n.r.) am avut o ședință lărgită cu reprezentanții agenților economici, cu reprezentanții din Consiliul de Administrație ai acționarului unic, în care, printre altele, s-a ridicat o problemă pertinentă și care sunt convins că va avea o  soluție, în sensul că puterea necesară funcționării și dezvoltării în perspectivă a activității în Parcul Industrial, puterea electrică necesară presupune niște capacități mult mai ridicate decât cele prevăzute inițial. Prevederile bugetare pe ultimii doi ani, din 2018 când s-a început această inițiativă de modernizare, dezvoltare a rețelei de alimentare și distribuție cu energie electrică, a avut un buget alocat de 12 miliarde de lei vechi. Licitația a avut loc, s-a și adjudecat, s-a și semnat contractul pe 15 decembrie cu termen de execuție de 150 de zile”, a declarat directorul Parcului Industrial Gorj, Eftemie Popescu, la Impact TV.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -