spot_img
3.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAmenzi usturătoare aplicate de inspectorii sanitar-veterinari

    Amenzi usturătoare aplicate de inspectorii sanitar-veterinari

    Inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor de pe raza teritorială a județului Gorj (Albeni, Alimpești, Baia de Fier, Bălești, Bâlteni, Bumbești-Jiu, Logrești, Motru, Novaci, Padeș, Plopșoru, Polovragi, Rânca, Rovinari, Săcelu, Schela, Stănești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Turcinești), în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

    În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate următoarele sancțiuni contravenționale (Bâlteni, Novaci, Rânca, Târgu-Jiu):

    – un avertisment scris la un restaurant, pentru neachiziționarea de biocide de la o firmă autorizată;

    – 800 lei unei persoane fizice, pentru neprezentarea animalelor medicului veterinar, în vederea efectuării acțiunilor obligatorii prevăzute în Programul Strategic;

    – 1.200 lei la un magazin alimentar, întrucât unele sortimente de carne și produse din carne nu prezentau elemente de identificare: 1,220 kg carne tocată de pui și 1,780 kg caltaboș de porc. Produsele au fost puse sub sechestru sanitar-veterinar;

    – 10.000 lei la un magazin alimentar, pentru expunerea spre comercializare a peștelui în afara unei vitrine frigorifice;

    – 10.000 lei la un hypermarket, pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor reclamate de un consumator – tobă, caltaboș;

    – 1.200 lei la o rulotă fast-food, pentru că angajatul prezent la data controlului a manipulat produse alimentare de origine animală (cârnați, mici) fără a deține echipament de protecție sanitară și fișă de aptitudini de la medicul de medicina muncii;

    – 1.200 lei la un restaurant, întrucât angajata prezentă la data controlului a manipulat produsele alimentare fără a deține echipament complet de protecție sanitară;

    – 10.000 lei la un restaurant, întrucât pavimentul din blocul alimentar prezintă zone degradate (gresie spartă) și nu este igienizat; aparatura tehnologică necesită igienizare și prezintă o stare avansată de degradare; monitorizarea temperaturii se efectuează cu intermitențe;

    – 10.000 lei la un restaurant, pentru următoarele constatări: aparatura frigorifică prezinta zone întinse de rugină; graficele de temperatură se completează cu intermitență; depozitarea nesectorizată a produselor alimentare;

    – 10.000 lei la un restaurant, pentru nerespectarea sectorizării la depozitarea alimentelor de origine animală congelate (pește în vecinătatea cărnii de porc și de pasăre); nerespectarea indicațiilor producătorului (carne etichetată ca refrigerată era depozitată în lada de congelare).

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: