Acasa / News Alert / Anchetă penală după ce un bărbat a decedat în timpul transferului între două spitale

Anchetă penală după ce un bărbat a decedat în timpul transferului între două spitale

Un bărbat, de 43 ani, din Corabia, a decedat în timpul transferului către Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ambulanța care îl transporta nu avea medic.

Apelul pentru bărbatul de 43 ani a venit sâmbătă, 11 noiembrie 2017. La domiciliul bărbatului, care era în evidențele medicilor cu diabet, a ajuns o ambulanță de la stația din Corabia, încadrată cu asistent medical, care l-a transportat la spitalul din localitate. În urma consultului, personalul spitalului din Corabia a hotărât transferul la Spitalul Județean de Urgență din Slatina. În timpul transportului starea pacientului s-a agravat, asistenta inițiind manevrele de resuscitare. În tot acest timp, echipajul ambulanței a solicitat în ajutor o ambulanță cu medic, în cele din urmă cele două ambulanțe întâlnindu-se pe traseu, între Caracal și Corabia. Pacientul, în schimb, nu a supraviețuit, deși s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute.

 Medicii Spitalului Orășenesc Corabia, unde pacientul decedat a fost adus la morga spitalului, au fost cei care au anunțat poliția, conform procedurilor. IPJ Olt a deschis în acest caz un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
Sursa: http://www.gds.ro/Local/Olt/2017-11-14/olt-ancheta-penala-dupa-ce-un-barbat-a-decedat-in-timpul-transferului-intre-doua-spitale/

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*