Acasa / News Alert / Artistul Mihai Țopescu, premiat pentru Pădurea colorată de la Poenari

Artistul Mihai Țopescu, premiat pentru Pădurea colorată de la Poenari

În cadrul Galei Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru anul  2017, artistului vizual Mihai Țopescu îi va fi decernat premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Secțiunea:  Artă în spațiul public – Land Art,  pentru proiectul MANIFEST, “Pădurea Paradisului”, realizat la Poenari/ Gorj, în 2017. Premiul acordat este o binemeritată recompensă pentru numeroasele sale acțiuni artistice, itinerate în țară și în spațiul cultural european, proiecte ce au avut   un impact vizual și mediatic extrem de  important pentru arta contemporană românească.

“Pădurea colorată” a lui Țopescu,  cum o găsim definită în spațiul online,  a adus în  peisajul artistic  neconvențional al României, un spațiu care a primit multiple valențe culturale, polemic chiar,  artistul operând prin prisma culorii asupra mediului ambiental, discursul său  artistic având , dincolo de  semnificația estetică,  un mesaj puternic de protest  împotriva tăierii abuzive a pădurilor din România.

3 comentarii

  1. Topescule, nu mai manji copacii cu vopsea ca nu intereseaza pe nimeni acest lucru ! Lasa_ne cu nimicurile astea ca nu ne impresioneaza ! Ocupa_te de sticlaria ta si atat, restul apa de ploaie… Cu manjitul copacilor nu devii celebru, lumea te injura nu te aplauda !
    Daca as fi in locul autoritatilor silvice ti_as da amenda serioasa !

  2. Este un sacrilegiu sa vopsesti copacii . Natura a creat copacii in coaja lor , in culoarea lor . De ce nu vopseste Topescu frunzele ruginii care cad toamna din copaci ? Nu ar deranza pe nimeni , sa le ia la el acasa in saci si sa vopseasca la ele pana ii sar capacele . Lasati copacii asa cum au fost creati de Mama Natura .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*