Acasa / News Alert / Carne alterată, vândută gorjenilor. 600 de kilograme au fost confiscate

Carne alterată, vândută gorjenilor. 600 de kilograme au fost confiscate


Oamenii legii au constatat că, timp de patru ani, cele trei societăţi au achiziţionat şi vândut carne fără să înregistreze veniturile în contabilitate.
„În fapt, trei societăţi comerciale, ce au ca obiect principal de activitate ”Comerţul cu amănuntul al cărnii şi produselor din carne în magazine specializate‟, în perioada ianuarie 2014 – februarie 2018, au achiziţionat şi comercializat carne şi preparate din carne, fără a înregistra în documentele contabile toate veniturile realizate, prejudiciul fiind în curs de estimare. De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat faptul că acestea au comercializat şi produse alterate, care nu trebuiau introduse în consum“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj.

Şi inspectorii sanitar-veterinari au constatat mari nereguli şi au dispus confiscarea cantităţii de 600 de kilograme:
Totodată, la percheziţii au participat şi inspectori din cadrul DSVSA Gorj, care în urma verificărilor efectuate au procedat la sancţionarea contravenţională a două societăţi comerciale, cu suma de 2.000, respectiv, 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor HG 984/2005, iar ca măsura complementară a fost dispusă confiscarea a 600 kg. produse din carne cu termenul de valabilitate expirat, în vederea distrugerii, fiind dispusă şi suspendarea activităţii de producţie la una din societăţile comerciale, pentru o perioadă de 30 zile,
au mai stabilit anchetatorii

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*