Acasa / News Alert / Ce le transmite conducerea CEO minerilor care refuză să reia activitatea

Ce le transmite conducerea CEO minerilor care refuză să reia activitatea

Complexul Energetic Oltenia a emis un comunicat de presă cu privire la greva minerilor. Pierderile se cifrează la 15 milioane de lei pe zi. Minerii care refuză să lucreze pot fi trași și la răspundere penală:

„ Tribunalul Gorj a pronunţat sentinţa judecatorească prin care a constatat nelegalitatea grevei în trei cariere şi a dispus încetarea acesteia.

Conform prevederilor Legii nr. 62/2011 a dialogului social, riscurile/consecinţele participării la o grevă nelegală sunt:
-sanctiune disciplinara, inclusiv prin concediere;
-raspunderea pentru prejudiciul produs angajatorului, prin solicitarea de despagubiri nu numai de la organizatorii grevei, dar si de la simplii participanti la aceasta;
-sanctiuni contraventionale sau penale, in cazuri grave, cand greva este continuată prin violenţă, când salariaţii recurg la blocarea drumurilor, etc.

Precizam că, în această perioadă, preţul pe piaţa de echilibrare pe care trebuie să îl plătească C.E. Oltenia pentru compensarea energiei nelivrate este la un nivel deosebit de ridicat.
În aceste condiţii, paguba adusă societăţii pentru nefuncţionarea grupurilor energetice, ca urmare a nerespectării hotărarii instanţei de judecată, poate depăşi zilnic suma de cca 15 milioane lei.
Totodată, pagubele pe care C.E. Oltenia le va înregistra în instalaţiile termocentralelor ca urmare a nepornirii si, respectiv, neasigurarii aburului tehnologic pentru grupurile repornite din stare rece, vor fi aditionate la cele reprezentand cantităţile nelivrate de energie electrică.

Conducerea CE Oltenia transmite catre salariatii protestatari un apel la intelegere, resposabilitate si rationament“.

Un comentariu

  1. Nu mai spuneti ca aveti pierderi de 15 milioane pe zi ca vad minerii ca produc 15 milioane pe zi si cer salarii mai mari 😂😂 15 milioane pe zi (150 de miliarde vechi pe zi) si nu aveti bani sa mariti salariile 😂😂

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*