3.9 C
Târgu Jiu
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăEconomicCEO funcționează la un nivel minim

CEO funcționează la un nivel minim

Complexul Energetic Oltenia se menține, în continuare, la un nivel scăzut în ceea ce privește producția de energie electrică. O serie de cauze multiple determină compania să nu folosească mai mult de patru grupuri energetice, pentru a produce curent electric. Este vorba de stocurile de cărbune, preluarea cu prioritate în sistem a energiei regenerabile.

În ultima lună, vântul i-a avantajat pe producătorii de energie eoliană. Încă de la finalul anului trecut, Complexul Energetic Oltenia funcționează cu un un număr redus de grupuri energetice, față de potențial. Sunt pornite 4 grupuri energetice, dintr-un total disponibil de 7.

Astfel, sunt în funcțiune două grupuri energetice la Termocentrala de la Rovinari și câte un grup la termocentralele de la Turceni și de la Ișalnița. La Rovinari sunt în funcțiune grupurile energetice numerele 4 și 6. La Termocentrala de la Turceni este pornit grupul energetic numărul 4. Acesta a înlocuit săptămâna trecută grupul energetic numărul 5. De asemenea, la Termocentrala Ișalnița este în funcțiune grupul energetic numărul 7.

Livrările la nivelul Complexului Energetic Oltenia sunt de numai 600 MWh. Termocentralele pe bază de cărbune ocupă locul al cincilea în clasamentul național al producătorilor cu 11% din total.

Carieră minieră din CEO, amendată de ITM cu 18.000 de lei

0
O carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia a fost amendată de către inspectorii de muncă....

Export record de energie electrică! CEO, codaș

0
România a înregistrat un export record de energie electrică, însă Complexul Energetic Oltenia este codaș...

De unde vin banii pentru Planul de investiții al CEO

0
Banii pentru realizarea Planului de investiții al Complexului Energetic Oltenia în carierele miniere vor proveni...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!