Acasa / News Alert / Convorbirile din dosarul judecătorului Greblă, contestate în instanță

Convorbirile din dosarul judecătorului Greblă, contestate în instanță

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis cererea lui Toni Mihail Greblă, fost judecător la Curtea Constituțională a României, de a aduce „la bară”, în calitate de martori, nume grele din conducerea PSD Gorj și a SNLO Târgu Jiu, în dosarul în care fostul magistrat este acuzat de fapte de corupție

În dosarul în care Toni Greblă mai este acuzatde mai multe infracțiuni sunt inculpate mai multe persoane, printre care și afaceristul Ion Bârcină, zis Dan Goeru, finul fostului parlamentar de Gorj. Lista cu martori este deschisă de liderul PSD Gorj, primarul Florin Cârciumaru, și e continuată de parlamentari ca Scarlat Iriza și Vasile Popeangă, instanța fiind de acord și cu ascultarea unor pasaje din interceptările telefonice existente la dosar și clarificarea aspectelor generate de aceste probe.

„Admite, în parte, cererea formulată de inculpatul Greblă Toni privind audierea martorilor Irza Scarlat, Popeangă Vasile, Marinescu Raluca şi Cîrciumaru Florin. Admite solicitarea inculpatului Greblă Toni şi încuviinţează ascultarea în instanţă a celor două minute şi zece secunde din convorbirea telefonică purtată între acesta şi inculpatul Bîrcină Ion din data de 8.08.2014, redată în procesulverbal din 3 iunie 2015. Amână pronunțarea asupra solicitării inculpatului Greblă Toni, de ascultare în instanță a convorbirii telefonice din data de 22 ianuarie 2015, ora 12.05, pretins a fi fost purtată între acesta și numitul Băluţescu Adrian, până la indicarea de către inculpat a tezei probatorii, a indicativului corect al suporturilor tehnice ce conţin înregistrările şi a intervalului orar. Prorogă pronunţarea asupra solicitării inculpatului Greblă Toni, de a fi depus la dosar transcriptul convorbirilor telefonice efectuate în perioada 23.02.2015 şi 10.03.2015”, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție.

Sursa: http://www.evz.ro/dosarul-caprelor-si-strutilor-lui-toni-grebla.html

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*