Acasa / News Alert / A încercat să dea mită unui polițist
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

A încercat să dea mită unui polițist

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat, ieri, cercetările, iar procurorul de caz a întocmit rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului M.E.C., persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 16.07.2017, lucrătorii unui Post de Poliție – IPJ Dolj, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism în care se aflau trei persoane, printre care și M.E.C., care transportau 39 litri de motorina și 11 saci cu îngrașământ chimic, bunuri sustrase de la o societate comercială. Polițiștii au întocmit dosar penal, iar bunurile găsite în autoturism au fost ridicate, în vederea confiscării.

În după-amiaza aceleiași zile, M.E.C. s-a prezentat la sediul Postului de Poliție și i-a oferit unuia dintre polițiști suma de 100 de euro și două sticle cu băuturi alcoolice pentru a nu continua cercetările în cadrul dosarului penal privind infracțiunea de furt constatată.

Agentul de poliție a respins categoric oferta și a denunțat imediat fapta la D.G.A.—S.J.A. Dolj.

 Urmare a denunțului și a materialului probatoriu administrat, în seara aceleiași zile, M.E.C. a fost prins în flagrant, în sediul Postului de Poliție, în timp ce oferea din nou banii și bunurile agentului de poliție, în scopul menționat.

M.E.C. a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a acestuia, iar Curtea de Apel Craiova a luat măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile față de inculpat.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*