Acasa / Eveniment / JUDECĂTORII au decis! Copilul bătut de mamă, luat de DGASPC Gorj

JUDECĂTORII au decis! Copilul bătut de mamă, luat de DGASPC Gorj

Magistrații Tribunalului Gorj au decis ca olimpicul bătut de mamă să fie luat de lângă aceasta, urmând ca reprezentanții DGASPC Gorj să îl ia în plasament astăzi. Se va face o anchetă amănunțită pentru a se constata dacă copilul de 13 ani poate sta la rude. Băiatul și mama sa au fost audiați câteva ore bune astăzi.

Reamintim că astăzi, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj au depus o acțiune în instanță pentru preluare în regim de urgență a minorului în vârstă de 13 ani, elev olimpic, care a fost agresat joi de către mama sa, medic la Centrul Medical Județean al MAI.

andrei valeanu copil batut1

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Corina Drăgan, a declarat vineri la prânz, pentru AGERPRES, că instanța a rămas în pronunțare cu privire la solicitarea instituției de scoatere a minorului din familie. Ea a afirmat că, joi, între mamă și copil a fost o discuție, minorul declarând autorităților că nu a vrut să susțină un proiect la școală, considerând că nu e suficient pregătit și nu voia să o dezamăgească pe mama sa, acesta fiind, conform primelor cercetări, motivul pentru care femeia și-a agresat fiul.

“Instituția noastră a apreciat că este oportun ca pentru copil să se instituie o măsură de plasament în regim de urgență, mama minorului însă s-a opus. Ieri s-a depus acțiune în instanță în vederea scoaterii minorului din familie pe cale de ordonanță președințială. Acest dosar a avut termen astăzi, iar în acest moment instanța a luat în pronunțare dosarul și așteptăm să se decidă. Copilul a confirmat că a fost supus agresiunilor fizice și verbale exercitate de mama lui. În acest moment el este destul de stabil din punct de vedere emoțional, el este cu mama în acest moment, până când instanța se va pronunța. Copilul a relatat că nu este un caz singular, s-a mai întâmplat să mai aibă conflicte, nu de aceeași anvergură, dar copilul a mai fost certat și chiar și agresat și fizic. Copilul are rezultate excepționale la învățătură, este olimpic”, a precizat Corina Drăgan (de dimineață n.red).

Directorul Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, Doru Tașcău, a afirmat că elevul agresat are media 10 pe primul semestru din clasa a VII-a și nu are absențe.

“Pe primul semestru din clasa a VII-a are media generală 10 și nu are absențe. În mod special alte lucruri nu cunosc, pentru că nu am avut contact, nu am ore la clasa respectivă, am vorbit cu dirigintele, nu a fost o situație specială până în acest moment și pentru noi este o surpriză ce s-a întâmplat. Copilul nu s-a plâns până acum că ar avea probleme, cel puțin eu nu am cunoștință despre așa ceva și nici dirigintele”, a menționat, pentru AGERPRES, Doru Tașcău. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru violență în familie pe numele femeii în vârstă de 47 de ani care și-a agresat fiul de 13 ani, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, Miruna Prejbeanu. Potrivit sursei citate, polițiștii au fost sesizați de către o femeie că o mamă exercită acte de violență asupra fiului său, incidentul având loc într-o scară de bloc din zona Casei Județene de Pensii din Târgu-Jiu. “Polițiștii s-au deplasat la fața locului, au luat primele măsuri și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de violență în familie. Copilul prezintă câteva excoriații și a fost dus la spital”, a precizat Miruna Prejbeanu.

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV) elevi-cntv-simulare-incendiu

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*