Acasa / News Alert / A murit Tudor Postelnicu, fostul şef al Securităţii în perioada comunistă
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

A murit Tudor Postelnicu, fostul şef al Securităţii în perioada comunistă

Tudor Postelnicu, fostul sef al Securitatii din perioada comunistă, a murit astăzi, la vârsta de 86 de ani. Vestea decesului a fost confirmata de sotia lui Tudor Postelnicu, pentru Digi 24. Fostul sef al Securitatii de pe vremea lui Ceauşescu era internat de câteva saptamani la Spitalul Militar, cu grave probleme respiratorii.

Numele lui Tudor Postelnicu este legat de urmarirea si persecutarea mai multor disidenti, printre care Paul Goma, Ion Caraion, George Constantin si Gheorghe Ursu.

Postelnicu a fost arestat imediat dupa Revolutie, iar pe 2 februarie 1990 a fost judecat de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti alaturi de Emil Bobu, Manea Manescu si Ion Dinca. A fost condamnat la inchisoare pe viata, i-a fost confiscata averea si a fost privat de unele drepturi civile. A facut recurs si, in urma acestuia, i-a fost schimbata incadrarea din genocid in omor deosebit de grav. El a primit o pedeapsa de 14 ani de inchisoare.

In 1997 a fost din nou condamnat la 18 ani de inchisoare, pentru omor deosebit de grav, in dosarul Autobuzul, privind trei tineri omorati din ordinul Securitatii, dupa ce i-au luat ostatici pe calatorii unui autobuz, in incercarea de a fugi in Occident.

Tudor Postelnicu a executat doar sapte ani de inchisoare. In 2009, el a fost cercetat de procurori si pentru finantarea teroristului Carlos Sacalul.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*