12.5 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 6, 2022
AcasăEducatieNumărul medaliilor obținute de elevii gorjeni la olimpiade a crescut cu 30%

Numărul medaliilor obținute de elevii gorjeni la olimpiade a crescut cu 30%

Elevii înscriși în cadrul Centrului de Excelență Gorj au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele școlare.

Eugen Nodea, directorul Centrului de Excelență Gorj, a spus că numărul medaliile a crescut cu 30 la sută: „Am debutat acum un an ca unitate de sine stătătoare. S-au înscris peste 900 de elevi, din care au fost selecționați 630 de elevi, care au fost angrenați în 38 de grupe. Am avut 42 de profesori lector implicați. Profesorii care au participat au susținut o selecție.
Rezultatele Centrului de excelență s-au văzut mai repede decât mă așteptam. Numărul medaliile obținute la olimpiade școlare, dacă mă raportez la anul 2019, cel dinainte de pandemie, a crescut cu 30 la sută. Anul trecut am avut opt discipline la care s-au constituit grupe de excelență“.

Medalii la olimpiade internaționale

Mai mulți elevi înscriși la Centrul de Excelență Gorj au reușit să obțină rezultate deosebite, calificându-se la loturile naționale și chiar să câștige medalii la olimpiadele internaționale.
„Sunt o serie de rezultate notabile, cum ar fi cele obținute Mihai Bratu, elevul Centrului de Excelență (n.r. – a obținut medalie de aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică, fiind declarat cel mai bun participant român din toate timpurile). În cadrul Centrului de excelență a fost constituită o grupă de Lingvistică.
Să nu îl uităm pe Ștefan Ișfan, care a fost implicat la mai multe discipline la Centrul de Excelență. A obținut medalia de argint la olimpiada de Fizică și participă la olimpiada europeană de Fizică. El a reușit să rămână în lotul restrâns al României.
Avem la Informatică, la nivel de gimnaziu, un rezultat deosebit. Anul acesta am avut pentru prima dată un elev calificat în lotul României. Este vorba de Aniniș de la Colegiul Național „Spiru Haret“. La aproape toate disciplinele la care am format grupe au fost înregistrate rezultate deosebite“, a precizat Eugen Nodea, profesor de Informatică.

Încă două discipline din acest an

Din acest an, la Centrul de Excelență Gorj vor fi înființate încă două discipline.
„Anul acesta, intenția mea este de a adăuga încă două discipline la Centrul de Excelență Gorj și anume Istoria și Geografia, ca urmare a rezultatelor foarte bune obținute.
Avem patru norme și jumătate la Centrul de Excelență, iar un necesar este de șapte norme ca să putem mulțumi normele pe care le avem“.

Noi activități pregătite pentru public, la Muzeul Ștefulescu

0
Luna octombrie a venit cu noi provocări pentru participanții la atelierele de educație muzeală, organizate...

Peste 500 de copii, la activitățile Muzeului Ștefulescu, în doar 3 luni

0
Peste 500 de copii au participat, în doar 3 luni, la activitățile educativ - recreative...

ATENȚIE! Vulpe în zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Risc de rabie

0
  O vulpe a fost observată, luni seara, în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!