Acasa / News Alert / Opt persoane acuzate că au clonat carduri, duse la audieri

Opt persoane acuzate că au clonat carduri, duse la audieri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces, fără drept, la un sistem informatic.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009 – 2015 membrii grupului infracţional au falsificat carduri prin copierea datelor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale tip ”skimmer”, de pe carduri bancare originale, ale căror emitenți legitimi sunt bănci sau alte instituții financiare din Australia, Statele Unite și Mexic. Ulterior, membrii grupului au folosit cardurile contrafăcute, retrăgând sau încercând să retragă diferite sume de bani de la mai multe bancomate din municipiul Constanța.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate echipamente I.T., medii de stocare, telefoane mobile și sume de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 300.000 de lei. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 8 persoane.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*