Acasa / News Alert / Patru cazuri de muncă „la negru“

Patru cazuri de muncă „la negru“

Patru persoane care prestau muncă „la negru“ au fost depistate, săptămâna trecută. de către inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Două spălătorii auto din municipiul Târgu-Jiu foloseau în activitate câte un angajat cu care nu încheiaseră anterior un contract individual de muncă, iar un angajator din domeniul comerţului din comuna Padeş folosea, în aceleaşi condiţii, doi salariaţi.

Pentru verificarea respectării normelor legale în ceeea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă au fost efectuate şapte controale la tot atâţia angajatori, fiind aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale din care două amenzi în valoare totală de 9.000 de lei.

„Pentru a evita recidiva în ceea ce priveşte încălcarea legislaţiei muncii, angajatorii sancţionaţi de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj pentru muncă nedeclarată vor fi informaţi în scris despre principalele obligaţii pe care trebuie să le respecte în relaţiile de muncă, cât şi despre sancţiunile pe care le riscă în caz contrar”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 

 

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*