PERCHEZITII la traficanti de medicamente

0
26

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, Olt, Vâlcea şi Sibiu au efectuat în data de 16.10.2015 un număr de 12 percheziţii la domiciliile mai multor persoane, pe raza judeţelor Gorj, Olt, Vâlcea şi Sibiu, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, structurat pe mai multe paliere, specializat în infracţiuni de trafic de droguri de risc.

Imagini – versiunea pentru download

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2015, membrii grupării au achiziţionat cantităţi importante de medicamente ce au în componenţă substanţe cu conţinut stupefiant, (prevăzute în Anexa III la Legea 143/2000), acestea fiind procurate de la diferiţi distribuitori de medicamente, precum şi din farmacii, de pe raza judeţelor Sibiu, Alba, Hunedoara şi Vâlcea.

De asemenea, membrii grupării procurau medicamente şi din diferite fabrici de medicamente situate pe raza judeţelor Cluj şi Iaşi.
Ulterior, cu sprijinul altor membri ai grupării, medicamentele disimulate în autoturisme şi autoutilitare, special compartimentate, erau scoase din ţară, cu destinaţia finală Norvegia şi Suedia.

Comprimatele erau comercializate, de alţi membrii ai grupării, pe teritoriile Suediei şi Norvegiei, în scopul folosirii ca droguri în combinaţie cu alte substanţe, cu preţuri cuprinse între 1 – 3 Euro/ comprimat.

Cu ocazia acţiunii flagrante care a avut loc în cursul zilei de azi, pe raza oraşului Târgu – Jiu, a fost găsită cantitatea de 6000 de pastile ce au în componenţă substanţe cu conţinut stupefiant.

Cu ocazia perchezitiilor au fost ridicate 18.750 de pastile cu conţinut stupefiant precum si suma de 40.000 lei.

La sediul D.I.I.C.O.T – B.T Gorj vor fi audiate mai multe persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here