Ultima Oră
  Acasa / Poliţişti gorjeni, audiaţi în dosarul Ţundrea

  Poliţişti gorjeni, audiaţi în dosarul Ţundrea

  Procurorul Marius Iacob a venit ieri la Târgu-Jiu, pentru a face noi audieri în dosarul Ţundrea. Pocurorul a chemat la discuţii 15 ofiţeri de poliţie, care au luat parte în 1992 la cercetarea omorului de la Pojogeni. Printre persoanele care vor fi audiate în acest dosar se află şi procurorul Ion Diaconescu, cel care a condus întreaga anchetă la vremea respectivă.

  Procurorul Marius Iacob, alături de un poliţist criminalist din Bucureşti, continuă audierile. De această dată în faţa anchetatorilor au fost aduşi mai mulţi ofiţeri de poliţie, implicaţi în 1992 în cercetarea omorului de la Pojogeni. Astăzi, este aşteptat la audieri şi fostul procuror Ion Diaconescu. Increzător în rezultatele de până acum, procurorul Iacob este convins că Gheorghe Avram este vinovat în dosarul Ţundrea. O spune chiar el: „Vom audia mai multe persoane care au avut în instrumentare cazul lui Ţundrea în 1992, printre care şi procurorul Ion Diaconescu. Îl vom ancheta şi pe Gheorghe Avram, cel care a picat testul poligraf de două ori. Sunt unele aspecte reţinute ca deficienţe, de către instanţele care au dispus achitarea lui Ţundrea, pe care vrem să le lămurim”, a declarat procurorul Marius Iacob.

  În 1992 nu exista proba ADN

  Procurorul a chemat ieri, mai mulţi poliţişti implicaţi în cercetarea dosarului de omor şi viol. Unul dintre poliţişti găseşte o posibilă justificare pentru modul cum au anchetat cazul acum 19 ani. „Ancheta în materie de violenţă mare se face de procuror. Poliţiştii sunt nişte instrumente de lucru. Noi eram cu dotarea atunci la pământ. Cercetarea se baza pe om la vremea respectivă, iar omul este subiectiv. Pe atunci nu exista proba ADN. Situaţia este deosebit de complexă şi eu nu văd o rezolvare sănătoasă”, a spus unul dintre poliţiştii chemaţi ieri, de către procurorul Iacob, Victor Baroianu.

  Trei zile de anchetă

  Cei implicaţi în anul 1992 în instrumentarea cazului Ţundrea vor avea discuţii timp de trei zile cu procurorul Marius Iacob. În tot acest timp, procurorul Iacob a efectuat şi o vizită de lucru la Penitenciarul Târgu-Jiu, unde a efectuat câteva verificări. „Am fost la penitenciar unde trebuia să efectuez câteva verificări, tot în ancheta cu cazul Ţundrea. Timp de trei zile vom avea discuţii cu toţi cei 15 ofiţeri de poliţie care au instrumentat cazul lui Ţundrea”, a mai adăugat procurorul Iacob. Procurorul Marius Iacob este convins că peste două săptămâni vor avea un rezultat al anchetei desfăşurate la Târgu-Jiu. Acesta a mai adăugat că suspendarea prescripţiei o va invoca la finalul anchetei.

  Scrie un commentariu

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *