PSD Gorj se delimitează de afirmațiile lui Chepeneag

0
33
”Organizația PSD Gorj se delimitează de afirmațiile făcute recent, în spațiul public online, de către fostul manager interimar al Muzeului National Constantin Brâncuși, Valentin Chepeneag. Declarațiile domnului Chepeneag, făcute în calitatea de persoană fizică, nu reprezintă poziția Organizației PSD Gorj. De asemenea, și eu regret că l-am investit cu încredere, fără să cunosc preferințele domniei sale față de organizațiile extremiste. De aceea, îmi exprim părerea de rău pentru cele întâmplate și, evident, sunt total de acord cu decizia ministrului Culturii și Identității Naționale de a îi cere demisia” a transmis Mihai Weber

În ultimele zile, Chepeneag a publicat pe Facebook mai multe mesaje în care îşi arăta admiraţia faţă de fondatorul Mişcării Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu, şi faţă de mareşalul Ion Antonescu.

Postarea prin care marca 120 de ani de la naşterea lui Zelea-Codreanu, cu citate din Mircea Eliade şi Iuliu Maniu, a fost ştearsă, însă ministrul Culturii i-a solicitat luni demisia. Acesta nu a fost singurul mesaj controversat publicat de Chepeneag pe contul lui de Facebook. În urmă cu patru ani, el îi aducea laude lui Ion Antonescu, mareşal condamnat la moarte pentru crime împotriva evreilor.

„Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale se delimitează de afirmaţiile făcute recent, în spaţiul public online, de managerul interimar al Muzeului Naţional Constantin Brâncuşi, Valentin Chepeneag. Considerăm că declaraţiile domnului Chepeneag sunt profund greşite şi iresponsabile, acestea neexprimând poziţia Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale”, a anunţat instituţia, marţi, pe contul de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here