Reacția lui Luis Popa privind colectarea gunoiului de la Alba Iulia! Uite de ce a fost luată decizia!

3
48

polarisgunoiGunoiul menajer din Alba Iulia va fi adus la groapa ecologică a orașului Târgu Jiu în următoarele luni. Luis Popa, director comercial în cadrul societății de salubrizare POLARIS, face lămuriri cu privire la această decizie care va aduce bani pentru plata salariilor și realizarea unor investiții în cadrul companiei, dar și în bugetul local al municipiului Târgu Jiu. Metoda este practicată și în alte orașe care au avut nevoie de sprijin în momentul în care nu au mai putut colecta deșeurile. Gunoiul din Hunedoara este depozitat la Craiova, cel din Vâlcea la București, iar cel din Cluj Napoca la Oradea.

Colectarea gunoiului de la Alba Iulia nu va genera probleme la Târgu Jiu și asta pentru că actualele condiții de la depozitul ecologic permit stocarea unei cantităţi de deşeuri de 100.000 de tone, iar judeţul Gorj generează o cantitate de doar 50.000 de tone pe an. Situații similare sunt întâlnite și în alte orașe din țară. Conducerea Polaris Mediu a precizat că depozitarea gunoiului de la Alba Iulia la Târgu Jiu este temporară, cât va fi necesar ca un nou depozit din Alba să fie finalizat și să primească avizele de mediu pentru a funcționa. „Autorizația de mediu în baza căruia funcționează depozitul ecologic ne permite să colectăm deșeuri și din alte zone ale țării, nu doar din județul Gorj. Există un act adiţional care este în vigoare, prin care se stabileşte că în groapa ecologică trebuie depusă anual o cantitate de cel puţin 100.000 de tone de deşeuri, pentru a se amortiza investiţia, iar, în caz contrar, operatorul poate să depoziteze deşeuri din altă parte. Trebuie precizat că înainte să sprijinim Alba Iulia privind colectarea deșeurilor am luat în calcul anumite aspecte care vin în avantajul situației economice a societății, implicit a salariaților noștri. Mai mult, suntem cea mai apropiată locație, iar măsura este temporară”, a precizat Luis Ionuț Popa, director comercial Polaris M Holding.

Luis Ionuț Popa a explicat în amănunt cum vor fi utilizați banii încasați. „Societatea are nevoie de bani pentru a achita creditul contractat în vederea construirii celulei nr. 2. Investiția este necesară tocmai pentru a extinde capacitatea de depozitare a deșeurilor colectate din județul Gorj și, astfel, să nu blocăm activitatea firmelor de salubrizare din acest județ, iar populația, agenții economici și instituțiile publice să rămână cu deșeurile în fața porții; Un alt considerent este creșterea salariului pe economie. Odată cu această modificare au crescut și cheltuielile companiei, fiind nevoie de venituri în plus pentru achitarea salariilor și pentru a nu ne afla în situația de a concedia oameni.  Sumele venite către noi ne ajută, astfel, să menținem locurile de muncă și chiar s-au creat noi posturi pentru activitatea de sortare; Nu în ultimul rând, veniturile vor ajunge și în bugetul local, prin mărirea redevenței. Acești bani pot fi utilizați în avantajul târgujienilor. Autoritățile au fost anunțate oficial, printr-o adresă, având la bază actul adițional semnat între părți. În plus, datoria noastră ca firmă privată este să ne punem în slujba statului, iar acest lucru îl facem acum”, a mai spus Luis Ionuț Popa.

Potrivit directorului, depunerea deșeurilor la Târgu Jiu nu reprezintă o problemă din punct de vedere al poluării. Dat fiind că există depozitul ecologic, reciclarea se face fără impact asupra mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here