spot_img
13.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăNews AlertRezultatul descinderilor din Complexul Parâng

    Rezultatul descinderilor din Complexul Parâng

    Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj continuă acţiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă.

    Pentru atingerea acestui obiectiv, astăzi, 16 martie a.c., între orele 10:00 – 13:00, poliţiştii I.P.J. Gorj, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Gorj, reprezentanţi ai I.T.M. Gorj, Garda Financiară Gorj şi Vama Tg-Jiu au desfăşurat o acţiune de amploare într-un complex comercial din Tg-Jiu.

    La acţiune au participat 54 de poliţişti, 40 de jandarmi,15 inspectori ai I.T.M., 4 comisari ai Gărzii Financiare şi 4 inspectori vamali.

    Acţiunea, în timpul căreia au fost verificate 43 de societăţi comerciale, s-a finalizat cu constatarea a 3 infracţiuni, dintre care 2 la Legea nr. 241/2005, privind combaterea evaziunii fiscale şi una la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, a 22 de contravenţii de natură economică, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 23.500 de lei.

    Au fost ridicate, în vederea confiscării şi indisponibilizării, articole de îmbrăcăminte, arme de panoplie, articole sportive etc., în valoare de 5.230 lei, întrucât nu erau însoţite de documente justificative de provenienţă.

    Cu titlu exemplificativ:

    Pe parcursul acţiunii, ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj au identificat la un punct de lucru al unei societăţi comerciale, evidenţă extracontabilă din care rezulta că în perioada ianuarie 2010-martie 2011, au fost realizate venituri în sumă de aproximativ 200.000 lei din vânzarea de produse textile (covoare, carpete, perdele etc.), fără ca aceste operaţiuni să fie înregistrate în evidenţele contabile.

    În cauză urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea nr. 241/2005, privind combaterea evaziunii fiscale.

    Cu acelaşi prilej, ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj au stabilit că administratorul unei societăţi comerciale a realizat în perioada ianuarie 2010-martie 2011, venituri în sumă de aproximativ 250.000 lei, din comercializarea de bijuterii, fără a fi înregistrate în evidenţele contabile ale societăţii. Aceste aspecte au fost constatate, tot cu ocazia identificării de documente extracontabile găsite de poliţişti la punctul de lucru.

    Cercetările continuă, în cauză fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea nr. 241/2005, privind combaterea evaziunii fiscale.

    Cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj au identificat ceasuri care aveau aplicate denumirea şi însemnul grafic al unor mărci de prestigiu în domeniu, fără ca reprezentanţii punctului de lucru să deţină contracte întocmite cu titularii de drepturi.

    În cauză sunt efectuate cercetări în conformitate cu prevederile Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: