Acasa / News Alert / VIDEO: INCREDIBIL Cum au lovit jandarmii patru turiști israelieni care nu aveau nicio legătură cu protestele

VIDEO: INCREDIBIL Cum au lovit jandarmii patru turiști israelieni care nu aveau nicio legătură cu protestele

Patru turiști israelieni care mergeau cu un taxi spre un restaurant au fost scoși cu forța din mașină din mașină și loviți de jandarmi, cu toate că nu aveau absolut nicio legătură cu protestul din Piața Victoriei. Imaginile sunt grăitoare cu privire violența cu care au acționat jandarmii în București. Nimeni, până acum, nu și-a dat demisia. Carmen Dan, ministerul de Interne, a declarat că jandarmii au acționat în mod corect și legal.

Peste 400 de oameni au ajuns la spital în seara zilei de 1o august după ce au fost bătuți de jandarmi, printre aceștia fiind și jurnaliști.

Protestele din 10 august: pasageri israelieni smulși din taxi de jandarmi

📷 La protestele de vineri, la intersecția Banu Manta cu Ion Mihalache, jandarmii au oprit un taxi și au scos patru pasageri afară, trântindu-i la pământ. Se pare că trei erau cetățeni israelieni, care susțin că au arătat pașapoartele dar au fost ignorați. (Într-un comunicat, ambasada Israelului a numit interveniția „brutală" și incidentul „ca fiind inacceptabil şi extrem de serios". Turiștii spun că vor depune plângeri).Fotojurnalistul Cătălin Georgescu era acolo de mai multe minute și a filmat momentul. Jandarmii au încercat să-i lovească camera de mai multe ori, să-l intimideze și au refuzat să răspundă la vreo întrebare. „Eram trecut prin mai multe dușuri de gaze și conflict stradal, mână sângerândă proaspăt bandajată; de aici agitația din glas și schimbările-n ton", explică Cătălin, care crede că jandarmii au bătut în retragere când în zonă au apărut mai mulți martori, inclusiv alți jurnaliști (Adina Florea pentru VICE, Andreea Retinschi, Vlad Ursulean de la Casa Jurnalistului), care au filmat și ei momentul.Am lăsat videoul integral, ca să redăm întreaga dinamică a momentului.

Publicată de Decât o Revistă pe Luni, 13 August 2018

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*