Acasa / News Alert / Vremea se schimbă radical! E cod galben de viscol
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Vremea se schimbă radical! E cod galben de viscol

Vești proaste de la meteorologi, care au emis „cod galben” de viscol. Ne lovesc două valuri de aer, unul umed, care a urcat deja din Marea Mediterană, și altul rece, care vine din nordul Rusiei.

Ne-am trezit cu temperaturi ca pentru luna aprilie, la începutul lunii decembrie. Astăzi (15 decembrie), sunt prognozate până la 16 grade în vestul țării, dar în weekend temperaturile coboară în picaj, până la cel mult 7 grade la prânz și sub zero grade în timpul nopților.

Vremea se schimbă radical în următoarele zile.  Sâmbătă (16 decembrie), de la ora 18.00, jumătate din țară este sub ”cod galben”. În vest, nord-vest și centrul țării, vântul va sufla cu viteze de peste 55 km/h, va ploua, iar la altitudini mari, va ninge viscolit. Avertizarea meteorologilor ANM este valabilă până duminică (16 decembrie) la orele prânzului, dar este posibil ca avertizarea să fie prelungită ori extinsă, în funcție de cum vor evolua fenomenele.

Și în Capitală este posibil să cadă lapoviță, duminică (17 decembrie), când la prânz vor fi cel mult 3 grade, iar în timpul nopții în jur de 1 grad.

ninsoare viscol

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*