Acasa / News Alert / Weber propune restricționarea vânzării terenurilor către străini

Weber propune restricționarea vânzării terenurilor către străini

 Deputatul Mihai Weber a inițiat un proiect de lege pentru protejarea concretă şi reală a titularilor dreptului de preempţiune la vânzarea – cumpărarea terenurilor agricole extravilane, un proiect care vizează completarea Legii nr.17 din 7 martie 2014.

 Obiectul acestei iniţiative legislative îl constituie respectarea principiului egalităţii de şanse şi a nediscriminării cetăţeanului român la vânzarea-cumpărarea de terenuri agricole extravilane pe teritoriul României. Pentru protejarea concretă şi reală a titularilor dreptului de preempţiune la vânzarea – cumpărarea terenurilor agricole extravilane, proiectul propune ca în termen de 10 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, primăria să aibă obligaţia ca timp de 30 de zile să notifice titularii dreptului de preempţiune la domiciliul sau sediu şi, după caz, reşedinţa acestora. Preemptorii, în accepţiunea legii, sunt coproprietarii, arendaşii, proprietarii vecini şi statul roman prin Agenţia Domeniilor Statului.

“România este în mod special interesată de completarea cadrului normativ în acest domeniu, deoarece 40% din terenurile agricole sunt înstrăinate către persoane UE și non-UE, o situație alarmantă care reclamă măsuri rapide. Ar fi utilă chiar și o consultare publică, fiind vorba de ocrotirea interesului și securității naționale.”, a declarat inițiatorul legii, deputatul PSD Mihai Weber.

Un comentariu

  1. Legea 17/2014 trebuie abrogata. In momentul in care vrei sa vinzi, anunti vecinii cand te intalnesti cu ei pe strada. Din vorba-n vorba ajungi si la acest subiect. Daca sunt interesati, ti-l cumpara sa te pun in legatura cu un posibil client. Statul roman, daca are nevoie de terenul tau, ti-l confisca in baza legii 255/2010 art 8, desi art 9 alin 4 ii contrazice. Daca varianta cu vecinii pica, exista site-uri de anunturi si agentii imobiliare.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*