10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăPolitic21 aprilie, ziua lansărilor oficiale în UNPR

21 aprilie, ziua lansărilor oficiale în UNPR

După USL, vine rândul progresiştilor gorjeni să îşi lanseze oficial candidaţii la alegerile locale din 10 iunie. Pe 21 aprilie se vor face publice numele candidaţilor la funcţiile de primar şi preşedinte al Consiliului Judeţean în peste 60 de localităţi. Există însă cinci localităţi unde nu se ştie încă cine va candida la alegeri, dar preşedintele interimar UNPR Gorj, Gheorghe Cocină, nu se arată îngrijorat.

Data de 21 aprilie va face lumină şi în rândul candidaturilor UNPR la funcţiile de primar şi consilier judeţean în municipiul Târgu-Jiu şi localităţile din judeţ. Contactat telefonic, preşedintele Gheorghe Cocină a asigurat că la eveniment vor fi prezente personalităţi de la centru, dar, deocamdată nu se ştie exact cine va participa. Cert este că lansarea va avea loc sâmbătă la orele 11:00. „Am stabilit pentru data de 21 aprilie să lansăm, oficial, candidaturile UNPR, pentru funcţia de primar şi candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. De la centru nu pot să vă dau oficial numele, dar este aşteptat unul din vicepreşedinţi sau preşedinţi. Avem listele de candidaţi întocmite pentru majoritatea localităţilor, cu excepţia a cinci dintre ele. Sperăm să rezolvăm zilele următoare, dacă nu, vom face lansările fără ei, urmând ca între 23 şi 28 aprilie, să completăm candidaţii pentru primari şi consilieri locali”, a declarat liderul UNPR Gorj.

Progresiştii gorjeni mizează pe un scor de 10 %

Nu se pune problema susţinerii reciproce PDL-UNPR Gorj în campanie. Liderul progresist Gheorghe Cocină spune că fiecare formaţiune va participa în cursa pentru alegeri pe forţe poprii şi îşi va face campanie la fel, pe propriile picioare. Progresiştii gorjeni mizează pe un scor de 10 %, potrivit lui Cocină şi sunt încrezători în şansele cu care intră în cursa electorală. Cât despre adversarii din USL, nu există motive de teamă, potrivit preşedintelui interimar UNPR Gorj. „Fiecare are lista lui pentru funcţia de primar consilier local şi judeţean şi va face campanie pe forţe poprii. Mizăm pe 10 la sută, nu ştiu cât aşteaptă PDL. Nu ne este teamă de nimeni, sper să realizăm ce ne-am propus. Suntem în competiţie mai întâi cu noi înşine şi apoi cu electoratul”, a declarat Cocină. Participarea la locale va fi un prilej pentru progresişti să îşi măsoare forţele şi să arate cum şi cât de bine au organizat partidul în aceşti doi ani. Timp să se clarifice lucrurile şi în UNPR este până la 1 mai, ultima zi de depunere a candidaturilor. Dacă va candida sau nu la şefia Consiliului Judeţean, liderul UNPR Gorj, Gheorghe Cocină, încă mai deliberează. „Cel mai probabil nu cred că voi candida, dar nici nu am luat o hotărâre clară în acest sens”, a precizat Cocină.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -