19.3 C
Târgu Jiu
duminică, august 14, 2022
AcasăPoliticA fost adoptată Legea consumatorului vulnerabil

A fost adoptată Legea consumatorului vulnerabil

La solicitarea PSD, Parlamentul a adoptat în regim de urgență Legea consumatorului vulnerabil. În timp ce PNL și USR-PLUS se bat pe ciolanul puterii, PSD rămâne singurul partid responsabil care face o prioritate din rezolvarea problemelor cetăţenilor. PSD a reușit să determine comisiile de Industrii, Muncă și Politică Economică ale Camerei Deputaților să dezbată și să adopte urgent raportul comun, astfel încât Legea consumatorului vulnerabil să ajungă cât mai rapid în plen, pentru adoptare.
Românii au nevoie de această lege pentru a putea face față scumpirilor fără precedent la energie electrică și la gaze. Fără Legea consumatorului vulnerabil, milioane de oameni ar fi înghețat de frig în locuințe, în lunile de iarnă, ca urmare a faptului că cele două servicii au suportat majorări de tarife de peste 100%.
Iată ce prevăd amendamentele PSD la Legea consumatorului vulnerabil:
1) Devansarea intrării în vigoare a Legii, astfel încât protejarea consumatorului vulnerabil să devină operațională înainte de venirea anotimpului rece. În loc să intre în vigoare la 1 septembrie 2022, amendamentul PSD propune ca legea să intre în vigoare în 30 de zile de la adoptare.
2) Creșterea plafonului de venituri în care se încadrează consumatorul vulnerabil, de la 810 lei la 1.149 lei/pe membru de familie, iar în cazul gospodăriilor cu o singură persoană de la 1.445 lei la 2.053 lei.
3) Indexarea anuală automată a pragurilor de venit în care se încadrează consumatorul vulnerabil și a ajutoarelor acordate consumatorilor vulnerabili.
”Este o lege extrem de importantă, care oferă românilor o protecție în fața scumpirilor exagerate la energia electrică și la gaze. M-am gândit în principal la miile de gorjeni care ar fi rămas în frig la iarnă, iar PSD nu putea permite ca această lege să intre în vigoare în 2022, așa cum își dorea guvernul Cîțu, ci am luptat pentru adoptarea ei în regim de urgență. Atât eu, cât și colegii mei parlamentari PSD de Gorj, ne-am implicat alături de ceilalți colegi din Parlament pentru adoptarea Legii consumatorului vulnerabil și mă bucur că am avut sorți de izbândă”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Trei femei rănite într-un accident

0
Trei femei, în vârstă de 30, 35 și 65 de ani au fost ajuns, sâmbătă...

Weekend prelungit de Sfânta Maria. Ce zile mai sunt libere în 2022

0
Luni, 15 august, este zi liberă legală, fiind Adormirea Maicii Domnului. Pentru că sărbătoarea pică...

Donald Trump nu scapă de probleme: Este vizat de un nou proces de fraudă fiscală

0
Un nou proces de fraudă fiscală în care este acuzată compania imobiliară Trump Organization a...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!