5.6 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Headlines Accidentul Văcaru trebuie eliminat, susţin liberalii

Accidentul Văcaru trebuie eliminat, susţin liberalii

- Advertisement -

Atât liberalii gorjeni, cât şi o parte a social-democraţilor aşteptă înlocuirea din funcţie a prefectului Alin Văcaru. Aceştia nu au o părere bună despre fostul pesedist Alin Văcaru şi spun că prefectul nu s-a evidenţiat cu nimic în ceea ce priveşte actul managerial de la Prefectură. Dan Vâlceanu şi Vasile Popeangă au comentat la Radio Omega situaţia în care se află Alin Văcaru.

valceanuCo-preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, este de părere că numirea lui Alin Văcaru în funcţia de prefect al judeţului Gorj a fost un accident, provocat de fostul premier Victor Ponta. Vâlceanu consideră şi el firească schimbarea şefilor de deconcentrate de către Cabinetul Cioloş, acesta susţinând, totuşi, că numirea unui alt prefect nu trebuie să fie neapărat din rândul liberalilor. „Accederea lui Văcaru pe funcţia de prefect a fost un accident nefericit. N-ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Nimic nu i-a recomandat nici pe el şi nici pe Teodorescu, fostul prefect. Nu aveau niciun fel de expertiză, în niciun domeniu. Au fost numiţi strict politic sau pe o prietenie de partid cu Victor Ponta şi cu cât mai repede se va îndrepta această situaţie, ea va fi în beneficiul judeţului”, este de părere Dan Vâlceanu de la PNL Gorj. Reprezentanţii PNL Gorj susţin că îşi vor prezenta opinia despre viitorul prefect de Gorj doar în cazul în care li se va solicita acest lucru. „Guvernul nu este unul asumat PNL. Este un guvern pe care PNL l-a votat în Parlamentul României, dar nu este un guvern al Partidului Naţional Liberal şi din acest punct de vedere nu putem solicita nimănui să discute cu noi despre viitoarele numiri. Pe de altă parte, dacă ni se va cere vreodată o opinie, o vom spune. Nu ne băgăm singuri în seamă într-o chestiune care până la urmă ţine de prim-ministru”, a mai precizat Dan Vâlceanu la Radio Omega.

Nedorit nici de pesedişti

Foştii colegi din PSD ai lui Alin Văcaru se aşteaptă la înlocuirea prefectului de Gorj chiar în această lună. Social-democratul Vasile Popeangă, deputat în Colegiul 3, a precizat că revocarea prefecţilor sau a şefilor de instituţii, odată cu venirea unui nou guvern, i se pare o normalitate, deşi se aştepta ca Executivul condus de Dacian Cioloş să oprească politizarea instituţiilor statului până la un anumit nivel. Vasile Popeangă a refuzat să comenteze activitatea lui Alin Văcaru ca prefect de Gorj, însă, a spus că înlocuirea acestuia din funcţie este una firească. „Prefecţii sunt reprezentanţii în teritoriu ai Guvernului şi atunci sigur trebuie să înţeleagă că atunci când vine mai ales un guvern tehnocrat trebuie să-şi pună în teritoriu oamenii care să facă acea politică. Eu ştiu că şi Alin Văcaru este pe listă să fie schimbat, asta nu e nicio problemă. Sigur, schimbările se fac ca urmare a unei analize. Pentru mine nu este o surpriză şi până la urmă este o normalitate a ultimilor 26 de ani”, a mai comentat Vasile Popeangă, deputat PSD.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente