8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăPoliticAcuze: “Veștile fantastice pentru români”, minciună și manipulare

Acuze: “Veștile fantastice pentru români”, minciună și manipulare

Declarațiile premierului Florin Cîțu, puse la îndoială de opoziție. La Gorj, optimismul șefului din Guvern este văzut ca o manipulare grosolană ce vine să amăgească oamenii ajunși la limita răbdării. În timp ce liberalii se laudă cu o creștere economică substanțială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creștere din Uniunea Europeană, prognozată de FMI, în teritoriu rata șomajului este în continuă creștere.

Mihai Weber

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber afirmă că guvernarea Cîțu este doar minciună și manipulare. “Premierul Cîțu ne promite revenirea la normalitate, începând cu data de 1 iunie, în timp ce în spitale, la secțiile de terapie intensivă nu mai sunt locuri. Este, în mod evident, o manipulare grosolană, doar vorbe goale, fără niciun suport în realitate, mesaje mincinoase menite să-i amăgească pe românii ajunși la capătul răbdării. Spun asta pentru că, în ritmul actual de vaccinare, nu este posibil din punct de vedere matematic să avansezi această dată, mai cu seamă că Guvernul abia gestionează procesul de vaccinare al celor aflați pe listele de așteptare. Adevărul este că nimic din ce s-a întâmplat în România în ultimul an și jumătate nu justifică optimismul afișat de premierul Cîțu. Șomajul urcă într-un ritm rapid, prețurile la combustibil, utilități și alimente cresc într-un ritm alarmant, inflația micșorează veniturile oamenilor, afacerile sunt falimentate, centrele de vaccinare nu au personal și, cu toate acestea, guvernanții ne anunță că, de la 1 iunie, toate problemele românilor vor dispărea”, a transmis deputatul Mihai Weber.”

V-uri false

Cristinel Rujan

Și senatorul Cristinel Rujan susține că ceea ce anunță oficialii nu se reflect în realitatea de zi cu zi. Șomajul este în floare, economia la pământ.

“Încotro te uiți zilele acestea, mai cu seamă dacă îți arunci privirea spre „dreapta”, tot auzi cât de bine o duc românii, ce revenire în „V” are țara, ce creștere economică spectaculoasă o să avem dacă o să… Acum, eu nu știu cum e cu V-urile astea pe care fiecare le poate desena cu pixul pe o coală albă de hârtie, dar mă uit că INS anunță creșterea șomajului în România. Mai exact, șomajul a ajuns la 5,6% din populația aptă de muncă, ceea ce înseamnă că, la ora actuală, aproape jumătate de milion de români au rămas fără un loc de muncă, în condițiile în care inflația urcă, prețurile la alimente și servicii asemenea, iar afacerile sunt puse la pământ de o politică economică lipsită de coerență și predictibilitate”, a transmis senatorul Cristinel Rujan.

Cîțu, prea optimist

Nicolae Davițoiu

Și liderul PMP Gorj este sceptic în privința celor declarate de premierul Cîțu. Nicolae Davițoiu susține că cifrele sunt nerealiste. „Am citit estimările făcută de către Fondul Monetar Internațional cum că Spania și România ar avea, anul acesta, cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană. Probabil această creștere economică provine din materialele și din achizițiile făcute pentru acest covid19, pentru că realitatea economică este alta. Sunt foarte multe întreprinderi mici și mijlocii care funcționează la jumătate din capacitate. Nu văd de unde sunt aceste estimări optimiste pentru că realitatea cotidiană și realitatea economică, pe care o vedem toții, arată că românii o duc din ce în ce mai greu în ultima perioadă și sunt destul de afectați de efectele acestei pandemie. Plus că estimările premierului Cîțu, referitoare la vaccinare a câtorva milioane de români până în 1 iunie, sunt prea optimiste pentru modul cum merge momentul de față vaccinare”, a declarat politicianul.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -