Adevărata miză din spatele luptei Dian Popescu-Tudor Barbu

0
8

Senatorul Dian Popescu a ieşit din nou în spaţiul public, pentru a-l ameninţa pe actualul preşedinte al PNL, Tudor Barbu. De această dată mult mai virulent, spune clar că va vorbi cu conducerea partidului de la nivel central, pentru schimbarea lui Barbu, dar va face presiuni şi în media. Motivul public al lui Dian Popescu, pentru care ar duce acest război este că filiala de la Gorj merită un preşedinte liberal, nu un traseist. Adevărata luptă se dă, însă, pentru ocuparea primului loc pe lista de Senat, care va fi câştigător.

tudor-barbu-dian-popescu

Este limpede că PNL Gorj va avea asigurat la viitoarele alegeri parlamentare, un loc de senator. Va ieşi cel care va fi primul pe lista de Senat. În condiţiile actuale, Tudor Barbu, fiind unul dintre copreşedinţi, va fi primul pe această listă, cu atât mai mult cu cât, Dan Vîlceanu nu îşi doreşte acest post, deci, o dispută între ei, pe această temă, nu există. Dian Popescu, fiind senator, fost preşedinte al partidului, speră ca, o dată înlăturat Tudor Barbu, să fie pus un copreşedinte de la nivel local, care să nu îşi dorească acest post şi astfel să negocieze cu el şi să ajungă primul pe listă. Dian Popescu trebuie să scape însă şi de condamnarea de 5 luni cu suspendare, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu. Public, Dian Popescu, nu va spune însă niciodată acest lucru, ci va invoca interesul partidului. „Nu este normal să rămână un traseist care, de dragul de a fi pe lista de la Senat a făcut orice. În locul meu trebuie să vină un membru PNL din judeţul Gorj”, spune Dian Popescu.

Tudor Barbu spune că nu are o luptă cu Dian Popescu, ci cu PSD. „Nu vi se pare că este prima dată când opoziția face opoziție și nu blat jegos cu PSD pe bani?”, i-a răspuns Tudor Barbu lui Dian Popescu, la un radio local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here