10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăHeadlinesAdio, dar rămân cu tine!

Adio, dar rămân cu tine!

USL nu mai există în Gorj, însă în ciuda rupturii produse la nivel naţional, în judeţ social-democraţii şi liberalii spun prin liderii lor că vor să colaboreze în interesul locuitorilor. Eventualele tensiuni ce ar putea apărea între foştii parteneri din USL ar putea duce la schimbări de vicepreşedinţi de Consiliu Judeţean, de viceprimari dar şi la scandaluri la nivelul primăriilor, între consilierii locali.

Invitat la Acces TV în emisiunea “Punctul pe I”, secretarul general al PSD Gorj, Gheorghe Milosteanu este de părere că PNL-ul a dorit să iasă de la Guvernare şi numai prin comunicare se pot rezolva problemele. În aceeaşi emisiune, Victor Banţa, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, susţine contrariul: „PNL a fost scos de la guvernare, trebuie să ştie toată lumea şi s-au căutat nenumărate motive ca să fie scos, iar situaţia din momentul de faţă se datorează acestui lucru. PNL-ul nu a dorit şi până în ultima clipă şi-a reiterat ideea să rămână USL-ul dar a fost scos de la guvernare prin diverse încălcări ale protocolului”, a declarat Victor Banţa la Acces TV. La nivelul judeţului Gorj, se pare la prima vedere că ruperea USL la nivel naţional, nu afectează viaţa politică a judeţului. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru a declarat că îşi doreşte în continuare, o colaborare cu liberalii. „Eu consider că la nivel de judeţ vom colabora foarte bine cu PNL. Este de datoria noastră, a celor din PSD ca în continuare şi la nivel de comunităţi să avem aceeaşi relaţie de colaborare dacă este posibil bineînţeles cu consilierii PNL, cu toţi reprezentanţii PNL. Deci, din partea noastră sunt sigur că va exista toată disponibilitatea spre o colaborare şi spre o guvernare locală corectă şi constructivă”, a declarat preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru. De la polul opus, preşedintele Dian Popescu susţine că pentru binele gorjenilor vrea să fie linişte în judeţ. „Conform deciziei Partidului Naţional Liberal, filialele au libertatea de a decide alianţele astfel încât proiectele şi dorinţa cetăţenilor vis-a-vis de administraţiile locale să fie duse la îndeplinire, să nu existe sincope în promovarea proiectelor”, a declarat Dian Popescu, preşedinte PNL Gorj. Autorităţile judeţene spun prin vocea vicepreşedintelui Ciprian Florescu că vor colabora cu liberalii. Că vor fi şedinţe în PSD după această ruptură este lesne de înţeles, însă aşa cum a declarat vicepreşedintele PSD Gorj, totul depinde de o eventuală alianţă pe care foştii parteneri ar putea-o face cu democraţii. „Dacă se doreşte o colaborare în continuare cu PNL, nu trebuie să se teamă nimeni. Dacă PNL va hotărî altceva, sigur că şi noi trebuie să ne luăm măsurile de siguranţă necesare. Teoretic cred că este posibil orice, practic însă sunt multe chestiuni care pe mine personal, mă fac să cred că nu va fi o colaborare între PNL, PP-DD şi PDL sau mai cu seamă PDl şi PNL, dar rămâne de văzut”, a declarat Ciprian Florescu vicepreşedintele PSD Gorj.

De pe margine, democraţii asistă la liniştea de pe scena politică a judeţului, făcându-şi planuri peste planuri. Preşedintele Dan Vâlceanu a precizat că pentru alegerile europarlamentare nu vor face alianţe electorale cu nimeni, iar pentru prezidenţiale este timp de discuţii. Singura alianţă întrevăzută de democratul-şef este cea legată de colaborarea la nivel de Consiliu Judeţean. „Nu vom colabora în alegeri cu nicio formaţiune politică. Din punctul nostru de vedere PNL-ul a ieşit ieri, de la guvernare, nu putem spune că nu au participat atunci când Guvernul impunea cele 35 de taxe noi sau majorări de taxe, dar la nivel de judeţ există o posibilitate de alianţă pentru că populaţia are nevoie de o altă administraţie după 20 de ani”, a precizat Dan Vâceanu, preşedinte PDL Gorj. În situaţia în care s-ar realiza această alianţă administrativă, între PDL şi PNL, liberalii ar putea pierde postul de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, iar social democraţii, majoritatea în consiliu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -