11 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Headlines Alegerea viceprimarului de la Prigoria este nulă, susţine Dian Popescu

Alegerea viceprimarului de la Prigoria este nulă, susţine Dian Popescu

Supărat că funcţia de viceprimar din Prigoria nu a fost ocupată de un liberal, potrivit protocolului USL, Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj aruncă „ gaz pe foc” şi declară că alegerea vicelui PSD este nulă. Primarul Emil Răgman îi răspunde liberalului şef, atacându-l. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a aflat din presă despre scandalul din Consiliul Local de la Prigoria şi a promis că va analiza situaţia viceprimarului.

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, consideră că alegerea viceprimarului de la Prigoria este nulă, după ce Aurel Socol, membru PSD a fost ales la sfârşitul săptămânii trecute, în funcţia de viceprimar al localităţii. Dian Popescu susţine că PSD a încălcat protocolul cu PNL, cu atât mai mult cu cât, nu a existat o consultare între cele două formaţiuni politice. Totodată, liderul PNL Gorj îi scuză pe colegii săi de alianţă, despre care spune că nu au fost informaţi despre numirea viceprimarului de la Prigoria. „Nu-i un lucru bun că n-a existat o înţelegere, sau cel puţin o consultare înainte. Nu cred că avem nevoie, în aceste momente, de mici focare de scandal în interiorul USL. Pe moment nu sunt în Gorj, dar o să vin să port o discuţie cu domnul Cârciumaru şi vom vedea cum văd dânşii colaborarea şi funcţionarea uniunii. Dacă apar permanent mici focare de scandal nu dau foarte mare importanţă”, a precizat Dian Popescu.

Dian Popescu dă vina pe Răgman

Totuşi, preşedintele organizaţiei liberale dă vina pe primarul pesedist Emil Răgman, pentru situaţia creată. Liberalul şef spune că numirea pesedistului Aurel Socol în funcţia de viceprimar ar fi fost posibilă, după ce un consilier local din cadrul primăriei ar fi votat, deşi trebuia, potrivit legii să fie exclus din funcţia respectivă. „Domnul primar de la Prigoria încalcă puţin legislaţia. Răgman n-a respectat decizia Partidului Naţional Liberal, în care unul dintre consilierii PNL a fost exclus şi mai mult, acest consilier a şi votat viceprimarul. Aşadar, alegerea viceprimarului de la Prigoria este nulă”, a mai declarat Dian Popescu.

Răgman: „Dian trăieşte din minciuni în minciuni”

Reacţia primarului de la Prigoria, Emil Răgman, a venit imediat, afirmând despre preşedintele organizaţiei PNL Gorj că „trăieşte din minciună în minciună” şi că alesul local, despre care Dian Popescu vorbeşte, Doru Mitică, nu a fost exclus din Consiliul Local şi avea drept de vot. Răgman a recunoscut, însă, că PNL Gorj a încercat de mai multe ori să-l schimbe pe consilierul liberal Doru Mitică pe motiv că nu ar fi fost de acord cu alocarea sumei de 800 de milioane de lei vechi, pentru cabinetele medicale ale unui alt consilier PNL, Iuliana Iliescu. „Dian trăieşte din minciună în minciună. Mitică nu trebuia exclus pentru că liberalii mi-au trimis cinci adrese pentru revocare, dar care niciuna nu spune concret despre ce e vorba. Consiliul Local Prigoria a respins excluderea consilierului. Adevăratul motiv pentru care PNL vrea să-l excludă pe Doru Mitică este că acesta n-a fost de acord cu alocarea sumei de 800 de milioane de lei, pentru cabinetele medicale ale Iulianei Iliescu, un alt consilier liberal. Voia bani de la primărie pentru trei cabinete private şi noi ne-am opus”, a explicat primarul Emil Răgman.

Cârciumaru nu are habar de ce s-a întâmplat la Prigoria

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a aflat din presă despre scandalul din Consiliul Local de la Prigoria şi a promis că va analiza situaţia viceprimarului. Cârciumaru susţine că a fost prea ocupat cu vizita ministrului Elena Udrea în Gorj, dar a promis că va avea o întâlnire cu liberalul Dian Popescu, pentru a lămuri situaţia de la Prigoria, ţinând cont de protocolul USL. „Nu cunosc cu lux de amănunte această problemă. Normal că după ce mă voi informa o să discut cu domnii Călinoiu şi Dian Popescu şi vom vedea unde s-a greşit. Primarul Răgman trebuia să aibă un punct de vedere din partea PSD sau PNL şi nu trebuia să facă aşa cum a făcut”, a menţionat liderul social-democrat, Florin Cârciumaru. Chiar şi aşa edilul de la Prigoria, Emil Răgman, nu se teme că alegerea noului viceprimar va fi anulată după cum doresc liberalii.

Răgman îi aminteşte lui Cârciumaru că la începutul mandatului de primar a jurat să respecte Constituţia şi legile ţării, nu protocolul USL.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente