Amendament depus de PSD la legea pensiilor pentru reducerea vârstei de pensionare a salariaților din CEO

0
2715

PSD a depus un amendament la Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice privind pensionarea angajaților din cadrul Complexului Energetic Oltenia care își desfășoară activitatea în producție la vârsta de 52 de ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani.

Inițiatorii acestei propuneri legislative sunt trei parlamentari PSD, printre care se află și Mihai Weber, președintele PSD Gorj, dar și Adrian Solomon, vicepreședintele Comisie de Muncă din Camera Deputaților .

„Vorbim de legi care au fost votate și promulgate, dar care nu se aplică. Aci mă refer la legea pensiilor, la legea privind alocațiile copiilor și, mai nou, la legea privind posibilitatea de a ieși mai devreme la pensie a angajaților Complexului Energetic Oltenia și nu numai, dar care este neaplicabilă. Încă de anul trecut am avut o propunere legislativă prin carte să se asimileze și perioada anterioare datei de 1 aprilie 2001 ca și condiții speciale de muncă, astfel încât cei care au lucrat în condiții deosebite și care întrunesc condițiile, respectiv 30 de ani de vechime și 25 de ani contribuții să poată să iasă la pensie beneficiind de acei 13 ani mai devreme, respectiv la 52 de ani.

Ceea ce spunea în Comisia de muncă deputatul Solomon s-a adeverit. Încă din luna iulie aveam pregătit cu colegul nostru, Solomon, fiind vicepreședintele Comisie de Muncă și în stagiunea trecută a fost președintele Comisiei de Muncă, aveam pregătit acest amendament pe care l-am depus acum, văzând că anumite case de pensii din diferite județe nu au posibilitatea să aplice legea respectivă“, a spus Mihai Weber, președintele PSD Gorj

„Această lege putea fi aplicabilă din prima zi dacă se dorea“

Deputatul social-democrat a mai precizat că legea privind reducerea vârstei de pensionare putea fi aplicată dacă se dorea acest lucru: „Această lege putea fi aplicabilă din prima zi dacă se dorea printr-o Ordonanță de Guvern, cei care acum sunt la putere puteau să emită această ordonanță și să se aplice acea lege“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here