Andrei, Popeangă şi Ioana au semnat adeziuni la Mișcarea Populară

1
42

Liviu AndreiDeputatul Vasile Popeangă, fostul prefect de Gorj, Liviu Andrei și George Ioana, un fost șef din Romarm şi fost ofiţer de informaţii au semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, adeziuni la Mișcarea Populară Gorj. Liviu Andrei a renunțat pe 1 martie la funcția de suprefect al Capitalei pentru a se înscrie în partidul lui Traian Băsescu, la fel procedând și deputatul Vasile Popeangă care a părăsit PSD, în urma unor neînțelegeri pe care le-a avut cu Ion Călinoiu, președintele executiv al social-democraților gorjeni.

Nicolae Davițoiu, președintele Mișcării Populare Gorj salută decizia acestora de a se înscrie în partidul lui Băsescu și spune că prin experiența politică pe care aceștia o au, îi pot sprijini și pe tinerii cu care vor face echipă la Mișcarea Populară. În urmă cu ceva timp și deputatul Scarlat Iriza a făcut pasul spre Mișcarea Populară, iar președintele de la Gorj al acestei formațiuni politice, Nicolae Davițoiu speră acum ca partidul să devină o forță la alegerile de anul acesta. Vasile Popeangă, Liviu Andrei și George Ioana, cei care vinerea trecută au semnat adeziunile la Mișcarea Populară, au prezentat și motivele care au stat la baza deciziilor lor de a se înscrie în partidul lui Traian Băsescu. Deputatul Vasile Popeangă a decis să plece în cele din urmă din PSD, partid care i-a asigurat două mandate de parlamentar.

„Problema” Călinoiu

După ce a semnat adeziunea la Mișcarea Populară, Popeangă a făcut și ultimele acuzații la adresa lui Ion Călinoiu, președintele executiv al PSD Gorj, între deputat și șeful județului existând conflicte mai vechi. Popeangă afirmă acum că Ion Călinoiu este pentru el de domeniul trecutului, însă rămâne ca un blestem pentru județul Gorj. Deputatul susține, însă că nu tensiunile pe care le-a avut cu Călinoiu au stat la baza deciziei sale de a pleca din PSD, ci faptul că nici social-democrații, dar nici liberalii nu au avut poziții clare și ferme în problemele de la Complexul Energetic Oltenia, respectiv intenția de mutare a sediului social al companiei la București. Totodată, Popeangă a anunțat că nu va mai candida la alegerile parlamentare, ci pentru un post de consilier județean.

A venit pentru Băsescu

Liviu Andrei, fost prefect de Gorj a semnat și el adeziunea la Mișcarea Populară pentru a se putea întoarce din nou acasă, dar și pentru a candida din partea acestei formațiuni politice la președinția Consiliului Județean Gorj. „Am venit în Mişcarea Populară pentru că aici mă regăsesc. Am venit pentru că lucrez cu Traian Băsescu, ceea ce este o onoare deosebită pentru mine”, a spus Andrei. George Ioana, cea de-a treia persoană care a anunțat vinerea trecută că s-a înscris în Mișcarea Populară va candida la Primăria Negomir. Fost ofiţer SRI, George Ioana are 58 de ani, este pensionar și spune că vrea să se întoarcă în localitatea sa natală pentru a putea face ceva pentru comunitatea respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here