Bani pentru primăriile din colegiul lui Militaru

1
12

Proverbul “Dă-i Doamne românului mintea de pe urmă “, se potriveşte exact cu una din ultimele decizii luate de către actualul Guvern care s-a gândit să dea bani la primării acum, pe ultima sută de metrii a anului 2010. De altfel, bani nu vor primii, în aceste zile, decât autorităţiile locale de pe raza colegiului IV, acolo unde deputat este Severus Militaru, de pe Colegiile reprezentate de Cosmin Popescu şi Ion Ruşeţ. Primvicepreşedintele PDL, Severus Militaru, a dat asigurări că sunt bani alocaţi pe cheltuieli curente şi de capital şi că nu este vorba de campanie electorală.

Slivileşti, Bolboşi, Samarineşti, Ioneşti sau Glogova sunt doar o parte din primăriile din judeţ cărora li s-au alocat şi care vor mai primi acum, înainte de sfârşitul anului, bani de la Guvern. Chiar dacă pare curios, având în vedere faptul că am intrat în ultimile zile ale lui 2010, “mintea de pe urmă” a venit şi la Guvern care, după ce a făcut un bilanţ, a constatat că au mai rămas bani necheltuiţi. Zis şi făcut … Deputaţii democrat-liberali au purtat discuţii cu primăriile de pe colegiile lor, au prezentat la centru situaţia cu necesarul de lucrări nerealizate iar o parte din bani a ajuns în timp ce alţii sunt pe cale să sosească în aceste zile. Unul dintre partizanii aceste acţiuni locale este deputatul Severus Militaru care a declarat pentru Impact în Gorj că banii au fost repartizaţi pentru cheltuieli curente şi de capital. “Anul se încheie, s-a tras linia şi s-a constatat că au mai rămas bani. Sunt bani care au destinaţie de investiţii. Dacă nu se vor cheltui până la sfârşitul anului, atunci se pot folosi anul viitor“, a spus Militaru. Această opinie nu este împărtăşită şi de către deputatul social democrat Vasile Popeangă, care consideră că banii au fost alocaţi pentru plata arieratelor. “Aşa ştiu ei să facă execuţia bugetară. Eu nu cred că aceşti bani pot fi folosiţi şi în 2011, sunt bani daţi pe bugetul din 2010“, a spus Popeangă.

Primarii- mulţumiţi de banii acordaţi

În ceea ce îi priveşte pe primarii localităţilor ce urmează a primi fonduri, chiar şi acum în ultimile zile ale lui 2010, aceştia sunt mulţumiţi, chiar dacă aceste sume vin de la Guvern, organism pe care îl criticau în urmă cu câteva luni pentru măsurile austere luate. Edilul localităţii Bolboşi, social democratul Viorel Croitoru, a primit 250 000 de lei, bani care l-au ajutat să achite lucrările de modernizare efectuate la Şcoala din Bălăceşti. “Pentru mine nu contează că se dau acum, este foarte bine, aveam de dat 2 miliarde de lei pentru lucrările făcute la Şcoala din Bălăceşti. Constructorul mă ameninţa că mă dă în judecată. Îi mulţumesc domnului Militaru şi domnului Ruşeţ, sunt de-ai noştri de aici, m-au ajutat mult aceşti bani“. Încântat se declară a fi şi primarul localităţii Samarineşti, Marian Ardeiu, cu atât mai mult cu cât aşteaptă banii promişi de parlamentarii democrat liberali cu sufletul la gură. “Trebuie să facem 7 grupuri sanitare la Şcoala din centrul localităţii. Am nevoie de 60 000 de lei. Dacă i-am primi zilele acestea, măcar am apuca să cumpărăm materialele. Sunt daţi pe hotărâre de Guvern, nu îi pot lua înapoi“, a declarat Ardeiu. Fonduri a primit şi va mai primi şi primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu. Invitat la Emisiunea “Punctul pe I“, difuzată de Acces TV, primarul a precizat că banii au fost folosiţi pentru realizarea unor lucrări de modernizări interioare la o şcoală din localitate. “Am înţeles că mai trebuie să primesc 50 000 de lei, bani cu care vom achita un drum efectuat în 2009“, a mai spus Bucurescu.

„Nu-s bani de campanie!”

Repartizaţi pe ultimile zile ale lui 2010, aceşti bani atrag atenţia oricui, cu atât mai mult cu cât anul 2011 este catalogat ca fiind unul preelectoral. Întrebat dacă aceşti bani au fost alocaţi în funcţie de interesele electorale avute de deputaţii democrat liberali, Severus Militaru a declarat că “este cam devreme pentru campania electorală, ea o să înceapă în 2011, cu lucrări de investiţii“. Cât despre ceea ce gândesc aleşii locali despre banii alocaţi de către Guvern, pentru ei nici nu mai contează … Important este că au primit fondurile necesare pentru achitarea unor lucrări restante .


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here