Acasa / Politic / Bani pentru UATTA Motru, tot de la PSD

Bani pentru UATTA Motru, tot de la PSD

Sprijin pentru SC UATAA MOTRU SA. În ultima ședință de Guvern, PSD a alocat sumele necesare funcționării Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru. „Sumele necesare pentru încălzirea municipiului Motru au fost alocate de către guvern. Am promis, ne-am ținut de cuvânt”, a transmis șeful județului, Cosmin Popescu.

În ultima ședință a Guvernului PSD, premierul Viorica Dăncilă a anunțat alocarea de fonduri pentru Municipiul Motru în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat pentru populație. “Vom asigura buna funcționare și administrare a țării până la instalarea noului Guvern și vom lua toate măsurile necesare pentru a sprijini oamenii, așa cum am făcut și până acum. Nu putem să lăsăm oamenii fără ajutor în prag de iarnă, nu putem lăsa comunitățile locale fără finanțarea necesară pentru continuarea proiectelor începute. Astfel, în ședința de guvern am aprobat alocarea din Fondul de rezervă bugetară a sumelor necesare pentru furnizarea agentului termic în Brad, Focșani, Tulcea, Gheorgheni, Motru și Drobeta Turnu Severin. Sunt comunități locale care se confruntă cu o situație financiară dificilă și nu putem lăsa oamenii fără căldură în prag de iarnă”, a anunțat premierul Viorica Dăncilă la ultima ședință a Guvernului PSD.

Au lucrat în echipă

Administratorul special al societății susține că sumele virate vor echilibra bugetul vitregit al unității. Corcoață dă asigurări că Uzina va ieși din insolvență.  „Guvernul PSD a alocat suma de 80 miliarde de lei vechi necesare funcționării în acesta iarnă cât și pe viitor. Suma reprezintă acoperirea pierderilor induse pe anii 2017 și 2018 dar și subvențiile pe diferența de preț a gigacaloriei, necesare în acesta iarnă. Este cu atât mai meritoriu acest demers al guvernului PSD cu cât ,chiar dacă a fost demis el s-a îngrijit de soarta motrenilor și a românilor în general. Mulțumesc pentru sprijin echipei județene, președinte Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu si consilier județean Dorin Hanu, prefectului de Gorj Cristinel Rujan dar și parlamentarilor de Gorj Mihai Weber și Florin Cârciumaru pentru pregătirea proiectului de finanțare și demersurile pentru finanțare. Banii vor fi folosiți pentru plata combustibilului și a datoriilor societății în vederea ieșirii din insolvență și funcționarii SC UATAA pe mai departe!”, a declarat administrator special Corcoață Eugen.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*