15.1 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 26, 2022
AcasăHeadlinesBarbu caută "fete mari" să-l bată pe Hanu la Motru

Barbu caută „fete mari” să-l bată pe Hanu la Motru

Şefii PNL Gorj vor să întărească organizaţia din Motru pentru a-l da jos pe Hanu de la PSD. Barbu caută oameni “curaţi”, deşi el nu cunoaşte că nici şeful PNL din Motru, Severus Militaru, nu este „fată mare”. Implicat şi el într-un scandal similar privind contractele din minerit şi energie, co-preşedintele Dan Vâlceanu, a explicat că toate afacerile cu unităţile din Complexul Oltenia au fost legale.

tudor-barbu-conferinta

Liderii PNL Gorj au planuri mari în această perioadă în ceea ce priveşte întărirea organizaţiei municipale PNL din Motru. Acolo, fostul deputatul PDL, Severus Militaru şi Ion Cojocaru nu reuşesc să facă faţă PSD-ului condus de Dorin Hanu, primarul din Motru. Potrivit lui Tudor Barbu, PNL şi PDL nu au încă, suficientă forţă la Motru pentru a-l da jos pe pesedist. „Am început o serie de dialoguri cu niște oameni din zona Motru, pe două coordonate. Prima, întărirea organizației de acolo, pentru că este extrem de greu să te lupți cu o mașinărie groaznică și malefică numită Hanu, să te lupți cu ea cu o echipă bună, dar insuficientă numeric și insuficientă valoric și atunci ne-am hotărât să întărim și acolo organizația. Vrem să întărim echipa din Motru pentru că acolo au pus atât de tare genunchiul pe gâtul lor, încât PNL și PDL la un loc nu fac însă suficientă forță și presiune pe Hanu ca să înțeleagă că poate fi dat jos. Indiferent cât de tari sunt Militaru și Cojocaru la un loc, nu e suficient, fapt pentru care am început demersuri pentru a întări echipa. Contează mai puțin pentru mine biografia politică a celui cu care lucrăm, cât contează calitatea umană și onestitatea de azi. În zona aceea cozile sunt atât de încurcate privind contractele din minerit, încât, este greu să găsești fete mari. Căutăm oameni care nu au făcut politică și vă dau exemplul care mie îmi este cel mai drag, Rodica Ghimiș, este o femeie care nu a făcut politică, este o femeie care de trei săptămâni conduce filiala seniorilor liberali”, a declarat Tudor Barbu, care nu cunoaşte că fosta şefă a Casei de Pensii Gorj participa regulat la şedinţele PDL şi PSD pentru a-şi menţine funcţia.

Militaru se dă curat

Co-preşedintele PNL Gorj susţine că va căuta să întărească această organizaţie liberală din Motru cu oameni nepătaţi, fără afaceri în minerit şi energie, deşi Tudor Barbu nu cunoaşte faptul că tocmai şeful liberalilor din Motru, Severus Militaru, a avut în Guvernarea PDL, firmă de transport şi utilaje abonată la banii din Complexul Oltenia. Tudor Barbu a vorbit într-o conferinţă de presă şi despre enclava PSD din Motru condusă de primarul Dorin Hanu. „Nu ştiu de Militaru, poate nu m-am informat eu suficient. Dacă a avut dosar penal sau a fost cercetat pentru contracte cineva, nu va candida niciunde, dar nu ştiu de Militaru”, a precizat Barbu care nu ştia nici de traseul politic al Rodicăi Ghimiş de la Casa de Pensii.

Afaceri (i)legale

Implicat şi el într-un scandal similar privind contractele din minerit şi energie, co-preşedintele Dan Vâlceanu, a explicat că toate afacerile cu unităţile din Complexul Oltenia au fost legale. Acesta a susţinut că toate contractele obţinute în minerit şi energie au fost la vedere, fiind scoase la licitaţie publică, în sistem electronic. Vâlceanu i-a luat apărarea şi colegului său de partid, Severus Militaru, fostul deputat aflându-se şi el în atenţia presei pentru contactele de prestări din minerit în zona Motru. „Ştie cineva ce firme a avut Militaru în minerit? Să spună numele firmelor sau câte maşini avea sau cine avea, dar vreau să vă spun un lucru: şi referitor la mine fac diverse comentarii. Vreau să vă spun că eu niciodată nu am ascuns şi nici nu vreau să ascund afacerile pe care le fac pentru că ele sunt legitime. În declaraţia mea de avere, ca şi anii trecuţi, şi în acest an o să găsiţi toate contractele, nu numai ale mele, ci şi ale familiei sau rudelor. Nu numai firmele la care sunt eu acţionar şi le au cu firme de stat, deci, le declar singur”, s-a apărat Dan Vâlceanu după ce acum câteva zile, în presa locală, a apărut informaţia că liberalul şef are şi de pe vremea PSD contracte cu companii ale statului.

Weber: „România are nevoie de cărbune”

0
Deputatul PSD, Mihai Weber, solicită plan de pregătire pentru sezonul rece la CE Oltenia. Parlamentarul...

Angajat CE Oltenia, găsit inconștient la locul de muncă

0
Accident de muncă la CE Oltenia. Un angajat al UMC Rovinari, de profesie mașinist, fost...

Opinie: CEO nu a mai respectat Planul de restructurare

0
Unul dintre politicienii locali susține că, deși nu a suferit modificări, Planul de restructurare al...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!