Barbu, primul, Ponta, ultimul, în privința activității parlamentarilor gorjeni

0
12

În cea de-a patra ediție a Indicelui agregat al Activității Parlamentare s-a realizat un clasament al județelor, în funcție de activitatea parlamentară. Conform acestuia, Gorjul se află pe locul 32. Dintre cei 11 parlamentari gorjeni, senatorul PNL Tudor Barbu ocupă prima poziție.

clasament

Indicele activității parlamentare se calculează luându-se în calcul luările de cuvânt în plen, inițiativele legislative, declarațiile politice, moțiunile, întrebările și interpelările. În clasamentul realizat pe județe, Gorjul se află pe locul 32, dintre cei 11 parlamentari, cei mai activi în această legislatură au fost senatorul Tudor Barbu, situat pe locul I, urmat de Vasile Popeangă și Scarlat Iriza. Ultimii în acest top sunt senatorul ALDE Dian Popescu, urmat de social-democrații Victor Ponta și Mihnea Costoiu.

barbuBarbu a avut 470 de luări de cuvânt în plen, mai multe decât toate cuvântările celorlalți la un loc. Conform IAP, senatorul liberal ocupă prima poziție cu un indice al activității parlamentare de 131,45, fiind urmat de deputatul Vasile Popeangă cu 55,6. Pe celelalte locuri se poziționează deputatul Scarlat Iriza, urmat de Camelia Khraibani și Mihai Weber. Deputatul PNL Gorj, Niculina Mocioi se află pe locul VI, urmată de Răzvan Rotaru, Ion Cupă și Toni Greblă. Ultimii trei în topul IAP sunt senatorul ALDE Dian Popescu cu un indice de 12,65, urmat de Victor Ponta cu 10,95%. În clasamentul general, Tudor Barbu ocupă poziția 10 în topul celor mai activi senatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here