Bejinaru își dă demisia din toate funcțiile deținute! “ Să se vadă că în cele 9 luni de zile, Minprestul a înregistrat un profit istoric”

0
362

Viceprimarul liberal Bogdan Bejinaru a intrat în pâine. Politicianul susține că pentru a ocupa postul din Primăria Târgu Jiu urmează să se suspende din postul deținut la Complexul Energetic Oltenia și să demisioneze și din Consiliul de Administrație al Minprest Rovinari.

Planurile noului viceprimar din Târgu Jiu vizează punerea umărului la realizarea proiectelor anunțate de primar, în campania electorală. “O să fac tot posibilul, pe durata acestui mandate, să realizez cam tot ceea ce am promis târgujienilor în campania electorală. Sunt convins că în 2024 vom da examen. Pentru noi, politicienii, cel mai important examen sunt alegerile și nu vreau să îmi fie rușine în 2024 să merg să le cer voturile. Vorbim de două direcții, proiectele mari și proiectele mici. Pentru cele mari vom face tot ce ține de noi să realizăm Casa de Cultură, Centura Târgu Jiului, ștrandul, modernizarea Transloc și pasajul pe sub calea ferată de la intersecția străzilor 9 Mai cu Ana Ipătescu. La proiecte mici vorbim de confortul cetățenilor, precum canalizările menajere și pluviale din cartiere, dar și o reamenajare a cartierelor respective, pentru că am preluat orașul cu majoritatea străzilor din cartiere praf. Domnul Romanescu a reușit să modernizeze o parte dintre ele în acești trei ani, dar mai este mult de lucru. Nu cred că vom reuși să terminăm toate cartierele din Târgu Jiu în cei patru ani”, a transmis Bogdan Bejinaru.

Atribuții

Prima zi de lucru a avut încă loc chiar dacă atribuțiile nu au fost încă repartizate. Liberalul vrea să se ocupe de partea tehnică și economică. “Am avut o discuție cu domnul primar și, în principiu, tot ce ține de parte tehnică și parte economică mă voi ocupa eu pe durata celor patru ani, dar încă nu este bătut în cuie. Ocup funcția de viceprimar în primul rând ca om politic, asta este clar, iar aici vorbim de numărul de voturi pe care îl are fiecare în spate. Plus că am avut o relație extraordinară cu domnul primar Marcel Romanescu încă de când am intrat în acest proiect, respectiv 2017. Vom merge în continuare ca o echipă. Acum echipa s-a mărit, pentru că mai avem încă 9 consilieri locali. Până la urmă și celălalt viceprimar, domnul Gabi Coica, este tot cu noi în echipă. Am avut câteva discuții vizavi de anumite proiecte și anumite linii pe care vom merge în primărie și dânsul este compatibil cu noi în ceea e privește modul de administrare al orașului și viziunea noastră”, a mai transmis noul viceprimar.

Situația Minprest, făcută publică

În ceea ce privește funcțiile deținute până să fie desemnat viceprimar, Bejinaru susține că va suspenda fiecare contract de muncă. “Îmi voi suspenda contractul de muncă de la CEO, pentru că sunt salariat al CEO. Voi renunța și la funcția de la sindicat. Pe această cale țin să le mulțumesc colegilor mei din CEO, care m-au susținut și politic, pentru că este un adevăr. Pe secțiile unde populația ocupată în muncă este preponderent minieră am avut rezultate deosebite, în multe cartiere peste 50%. Îmi voi da demisia și din consiliul de administrație de la Minprest, pentru că este și incompatibilitate și oricum nu aș mai avea timp să mă ocup de așa ceva. În momentul în care acest lucru se va întâmpla voi face și o declarație de presă, ca să spun exact cum am lăsat Minprestul în momentul în care am plecat. În ciuda faptului că la momentul preluării mandatului de membru în consiliul de administrație au fost tot felul de răutăți aruncate în spațiul public, să se vadă că în cele 9 luni de zile, Minprestul a înregistrat un profit istoric, ceea ce nu a avut niciodată de la înființare.  Este tot meritul meu și al colegilor din consiliul de administrație, toți cei 5. La prima ședință când am preluat consiliul de administrație am avut planul de reorganizare pus pe masă de domnul Giorgi să îl aprobăm. Erau aproximativ 75 de persoane care trebuiau să plece acasă. M-am opus și am preferat să mergem două-trei luni de zile în pierdere, să zicem așa și am reușit totuși să le găsim locul, iar oamenii sunt în continuare angajații Minprest. Acel plan de restructurare a picat, deoarece nu a fost aprobat de consiliul de administrație. Minprestul are o gamă diversificată de activități. Activitatea principală este cea de prevenire a incendiilor, care este și cea mai rentabilă activitate, dar există și activități de împădurire, de curățenie, pe parte agricolă, dar obiectul principal de activitate e partea de situații de urgență”, a mai transmis alesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here