Acasa / Headlines / Burse de merit doar pentru elevii deștepți dar săraci

Burse de merit doar pentru elevii deștepți dar săraci

Bursele alocat elevilor târgujieni, motiv de discriminare. Liderul USR Gorj, Radu Miruță nu este de acord cu criteriile de acordare a recompenselor oferite celor mai buni elevi din Târgu Jiu. „Bursele de merit sau studiu ale elevilor nu pot fi condiționate de venitul familiei”, susține politicianul.

Prima schimbare pe care USR-istul Radu Miruță vrea să o facă în Consiliul Local Târgu Jiu după alegerile din vară vizează condițiile de acordare a burselor de studiu. La ora actuală aceste beneficii sunt oferite doar elevilor cu note mari dar cu un buget familiar precar. „O tampenie a Consiliului Local Targu Jiu ce va fi printre cele mai rapid corectate odata cu ajungerea USR în Consiliul Local, peste câteva luni. Elevii cu medii între 9.5-9.9 din Târgu Jiu primesc creompensă doar dacă venitul mediu net lunar per membru de familie nu depășeste 1263 RON și după o lungă serie de acte de parcă ar aplica pentru intrarea într-un buncăr anti-atomic”, a transmis Radu Miruță

Soluție

Politicianul vine si cu o soluție în acest caz. „Amendarea bugetului Primariei Târgu Jiu astfel încat să fie plătite aceste recompense absolut tuturor celor care au media peste 9.5 (există posibilitatea uitându-mă pe bugetul Primăriei Târgu Jiu în care anul trecut pe primul loc în topul cheltuielilor a fost Poliția Locală cu 4.1 milioane de euro). Terminați cu solicitarea de hârtii excesive! Ajunge să fie o pacoste că ia copilul note bune”, a mai declarat Miruță.

Un comentariu

  1. Membrana Salva

    Degeaba incerci sa ne stopezi postarile!
    Revolutia muta de la Tg Jiu va izbindii!
    Oamenij nu mai halesc prosteala!
    Dupa locale te schimbam!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*