Calculele liderului PSD Gorj. “Șanse reale pentru al doilea post de senator în județul Gorj le au cei de la PMP și cei de la USR”

0
495

Liderul PSD Gorj este convins că PNL nu are calea liberă spre postul de senator. Calculele liberalilor ar da cu virgulă după ce PMP a decis să meargă la Senat pe mâna lui Sorinel Boza.

“Uitându-ne pe ceea ce se întâmplă la nivel național și pe scorurile de la alegerile locale, șanse reale pentru al doilea post de senator în județul Gorj le au cei de la PMP și cei de la USR. Aici s-ar juca, pentru că este un procedeu de redistribuire. Din prima, ca să spun așa, ca primă șansă, nu poate intra nicio formațiune, decât la a doua redistribuire. Ca să obții poziția de senator plin, fiind doar două locuri, trebuie să ai un procent de peste 50%. Este imposibil ca una dintre formațiunile pe care le-am amintit, PMP sau USR, și mai intervine în joc și Pro România, să îl obțină. Aici se joacă acest post de senator în Gorj. Asta luându-ne după procentele de la locale, unde USR conduce, apoi vine PMP și Pro România. Se mai ia în discuție încă un post de deputat. Unul l-ar avea sigur PNL. Domnul Vîlceanu stă liniștit, pentru că are locul de deputat asigurat. Celălalt loc de deputat se va juca între formațiunile respective. Este o analiza făcută de mine, bazându-mă pe niște măsurători și pe scorul de la alegerile locale din județul Gorj. De asta spun că un post de senator este la PSD, iar al doilea se joacă. Îmi pare rău că domnul Iordache a consumat foarte multe resurse. A fost fie la PNL, la ALDE, a încercat și la noi o lipire, dar nu a fost compatibil cu modul nostru de lucru și cu echipa. Acum s-a dus la PNL, unde îi este rușine. Se vede că acolo nu este o echipă și că sunt dezbinați”, a declarant liderul PSD Gorj.

Ură la adresa Guvernului

În ceea ce privește PSD-ul, liderul județean susține că, în urma discuțiilor purtate cu cetățenii, targetul propus poate fi atins.“Targetul nostru este foarte clar. Ne-am propus 3 deputați și un senator, lucru pe care îl vom atinge. Am început întâlnirile în teritoriu, discutăm cu primarii, cu consilierii, așa cum ne permite legea, într-un cadru restrâns. Vedem reacția oamenilor. Este atâta ură la adresa acestui guvern și la adresa acestui partid care pe zi ce trece dezbină și nu vine cu soluții sau măsuri concrete. Uitați-vă că numărul de îmbolnăviri crește alarmant, decesele cresc de la zi la zi. Situația este pierdută de sub control. Nivelul de împrumuturi este unul extrem de ridicat. Chiar săptămâna trecută ministrul SF, domnul Câțu, a ieșit cu tot felul de declarații, care mai de care mai năstrușnice, în sensul că economia a atins nu știu ce prag, în condițiile în care noi avem o creștere negativă. Avem un nivel de împrumuturi pe care nu l-a atins nicio țară europeană într-o perioadă așa de scurtă. Practic generațiile viitoare vor plăti din cauza incompetenței acestui guvern PNL”, a mai transmis Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here