Acasa / Headlines / Călinoiu denunţă ameninţările şi presiunea puse de Condescu şi PD-L

După Referendum,

Călinoiu denunţă ameninţările şi presiunea puse de Condescu şi PD-L

Liderii USL Gorj se declară mulţumiţi de rezultatul obţinut la Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, deşi foarte mulţi angajaţi la companiile de stat din judeţ au fost ameninţaţi cu demiterea dacă participă la vot. „Pedeliştii se bucură că au reuşit să boicoteze Referendumul şi să îi ameninţe pe gorjeni”, declară Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj. Acesta mai afirmă că PD-L şi sindicalistul Marin Condescu i-au ameninţat pe mineri cu pierderea locurilor de muncă.

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, se declară mulţumit de rezultatul obţinut la Gorj, 56% prezenţă la urne, în ciuda boicotului şi ameninţărilor puse la cale de democrat-liberalii conduşi de Ion Ruşeţ şi liderul de sindicat, Marin Condescu. Pesedistul Ion Călinoiu declară că gorjenii au venit duminică, la Referendum, strecurându-se pe lângă piedicile şi barajele puse de PD-L şi de reprezentanţii sindicatelor din minerit şi energie. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat pentru Radio Omega că în ziua Referendumului pedeliştii au mers pe intimidarea cetăţenilor care lucrează în companiile de stat din judeţ. Călinoiu susţine că însuşi Marin Condescu, şeful Federaţiei Naţionale Mine Energie, i-a ameninţat cu pierderea locurilor de muncă pe cei care se vor prezenta la urne în ziua Plebiscitului. Vasile Creţan, şeful Carierei Lupoaia, şi Vasile Râbu, directorul EMC Motru, au fost intimidaţi de Condescu, iar aghiotantul acestuia, Constantin Mitrescu îi nota, duminică, pe minerii care votaseră la secţiile din Câlnic. „În acea zi l-am sunat pe Condescu şi i-am transmis să îşi vadă de treabă şi să îl lase pe Creţan de la Lupoaia să meargă la vot. După aceasta, Condescu l-a ameninţat şi pe Râbu de la Motru. Pentru ce face Condescu politică? Mitrescu s-a dus cafea la Câlnic, dar de fapt, el îşi nota oamenii care îndrăznesc să vină la vot. Nu e normal să se implice sindicatele în lupta politică. La Rovinari, familiile de mineri şi energeticieni mergeau la vot, însă, doar femeile votau pentru că soţii acestora se temeau că vor fi daţi afară de la serviciu. Le era frică acestora să nu fie verificaţi pe buletin şi pe listele din secţii de oamenii PD-L-ului”, a mai spus Ion Călinoiu despre acţiunile de boicotare şi ameninţătoare ale sindicaliştilor conduşi de Marin Condescu.

Comandă politică

Preşedintele executiv al PSD Gorj a mai spus că prezenţa la Referendum a fost mult influenţată de directorii PD-L care încă se mai află la conducerea instituţiilor statului. Ion Călinoiu a precizat că USL nu a trecut, deocamdată, la depolitizarea instituţiilor statului, iar şefii acestora i-au ţinut sub presiune pe angajaţi chiar şi în ziua Referendumului. „Oamenii sunt timoraţi în continuare de modul în care directorii PD-L conduc instituţiile statului. Cu toate acestea, mai mult de jumătate din populaţia Gorjului a avut curajul să vină la vot şi le mulţumesc în numele USL”, a încheiat Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*