0.7 C
Târgu Jiu
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăPoliticCampania de combatere a violenței împotriva femeilor

Campania de combatere a violenței împotriva femeilor

O campanie de combatere a violenței împotriva femeilor a fost derulată de către organizația de femei a PSD Gorj. Acțiunea s-a derulat pentru a marca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

„Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, marcată pe 25 noiembrie, și Ziua internațională a drepturilor omului, marcată în fiecare an pe 10 decembrie, sunt două dintre evenimentele care au în prim plan drepturile fundamentale ale omului, precum dreptul la viață,  dreptul la libertate sau dreptul la demnitate. Organizația de Femei a Partidului Social Democrat a demarat o campanie online de sprijinire a luptei împotriva violenței domestice și pentru respectarea drepturilor omului, derulată în perioada 25 Noiembrie-10 Decembrie 2021. Inițiativa OFSD Gorj are ca scop conștientizarea efectelor violenței domestice și a nerespectării drepturilor fundamentale ale omului, precum și sprijinirea victimelor abuzurilor atât fizice cât și psihice“, se arată într-un comunicat de presă al PSD Gorj.

„Rolul acțiunii este de conștientizare și informare a persoanelor vulnerabile“

„Din păcate, incidența privind violența domestică a crescut în ultimul an îngrijorător de mult. De cele mai multe ori, femeile cad victime violenței, dar și copiii. Mulți refuză să recunoască prin ce calvar trec de teama de a nu fi stigmatizați, însă lucrurile trebuie să se schimbe. Am inițiat această campanie pentru a ajuta victimele agresiunilor să pună capăt suferinței. Trebuie, în primul rând, să știe că există cadru legislativ care îi apără și că trebuie să ceară ajutor. Este important să-ți cunoști drepturile, ca să le poți promova și apăra și să obții încetarea abuzului și îndreptarea agresorului. În definitiv, acțiunea derulată de OFSD Gorj are rol de conștientizare și informare a persoanelor vulnerabile, cu privire la violența domestică”, a declarat Anca Bordușanu, președinta OFSD Gorj.

 

(VIDEO) Meciul Sepsi – FCU Craiova 1948, încheiat după 26 de minute

0
Partida dintre OSK Sepsi Sfântu Gheorghe și FCU Craiova 1948 a fost întreruptă inițial și...

Euro a scăzut de la începutul anului cu aproape 1,3%

0
Săptămâna trecută, leul a avut o evoluție apreciativă față de principalele valute, la care au...

Fermă de ovine la Dănești

0
Un investitor din domeniul zootehniei și-a propus să înființeze o fermă de ovine la Dănești....

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!